Fonduri europene pentru finantarea locurilor de munca pentru tineri prevazute in Programul Operational Capital Uman 2014 2020

15 Septembrie 2014
15 Septembrie 2014
fonduri europenefonduri europene 2014angajare tinerisustinere tineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Cu privire la afirmatiile recent efecutate de presedintele Traian Basescu, Ministerul Fondurilor Europene face cateva preciza in cadrul unui comunicat de presa, cu privire la schemei de finantare a locurilor de munca pentru tineri.

Conform comunicatului, se precizeaza ca schema de finantare a locurilor de munca pentru tineri este functionala in Romania din data de 1 ianuarie 2013, masurile fiind finantate in prezent din bugetul asigurarilor sociale si din bugetul de stat.

Cu toate acestea, sumele care sunt cheltuite cu acest scop vor fi decontate de Comisia Europeana dupa ce se va aproba Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020.

Asa cum se explica si in cadrul comunicatului, nu exista nicio intarziere in implementarea acestei scheme in Romania, Ministerul Fondurilor Europene transmitand catre Comisia Europeana versiunea oficiala a acestui program pe data de 6 august 2014.

In aceeasi situatie se afla si alte state membre UE, care doresc sa finanteze din buget masurile aferente Initiativei Locuri de Munca pentru Tineri. Statele membre care au optat pentru aceasta decizie vor deconta din Fondul Social European aceste sume, programele europene operationale nefiind inca aprobate de Comisia Europeana.

Sume pentru tineri prevazute in Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020:

Axa Prioritara 1: 212 milioane de euro

In cadrul acestei axe prioritare, sunt vizate trei regiuni in care rata somajului este mai mare de 25%, in randul tinerilor cu varste de 16-24 de ani: Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia.

La aceast suma, Romania a adaugat inca cca 106 milioane de euro din fondurile europene care i-au fost alocate din Fondul Social European (FSE).

Axa Prioritara 2: aproximativ 362 milioane de euro

Cele 362 de milioane de euro sunt adresate finantarii masurilor de sustinere a tinerilor in celelalte 5 regiuni ( Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia).

Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020, transmis Comisiei Europene de catre Ministerul Fondurilor Europene in data de 6 august 2014, prevede masurile dedicate acestui grup tinta precum:

• Masuri active de ocupare;
• Imbunatatirea nivelului de educatie si competente;
• Incurajarea participarii pe piata muncii;
• Incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu;
• Incurajarea mobilitatii fortei de munca;
• Alte masuri pentru implementarea Garantiei pentru Tineret.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]