Reintegrare salariat concediat anterior datei de 01 august 2011. Cum inregistram in ReviSal?

Codul munciiReviSalreactivarea CIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Intrebare:

O societate se confrunta cu situatia in care un angajat concediat in luna martie a anului curent a contestat in instanta decizia de concediere si a primit castig de cauza (cu mentiunea ca decizia emisa in octombrie a fost prezentata societatii in luna devembrie). Cum se va efectua inregistrarea in REVISAL dat fiind faptul ca in noua versiunea nu mai apar contractele incetate?

Poate fi adaugat contractul vechi din nou si inregistrat cu data deciziei de concediere, urmand sa fie redeschis in baza hotararii judecatoresti (prin optiunea Modificare contract)? Sau poate fi inregistrat in REVISAL cu data de 15 decembrie, ca data angajarii?

Raspuns:

In baza art. 80 din Codul muncii, in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere. In situatia expusa, intelegem ca instanta de judecata a facut aplicarea acestor prevederi legale, anuland decizia de concediere si, totodata, dispunand reintegrarea salariatului in functia detinuta anterior.

Reintegrarea nu presupune incheierea unui nou contract individual de munca. Reintegrarea se efectueaza in functia detinuta anterior in baza contractului individual de munca pe care angajatorul l-a incetat prin decizia anulata de instanta de judecata. Aceasta, intrucat, nulitatea pronuntata de instanta de judecata inlatura efectele deciziei angajatorului produse intre momentul emiterii si anularea efectiva a acesteia. Astfel, se ajunge in situatia in care angaajtorul nu a emis decizia de incetare a contractului individual de munca si contractul nu a fost incetat.

Conform pct. 4, capitolul III, din Procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si procedura privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic aprobate prin OMMFPS 1918/2011, Registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal) cuprinde contractele individuale de munca in desfasurare la data intrarii in vigoare a prevederilor hotararii, indiferent daca acestea sunt suspendate la data de 1 august 2011.

Avand in vedere cele expuse, veti inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor contractul individual de munca cu toate elementele obligatorii a se inregistra in registru. Ulterior, veti inregistra decizia de incetare a contractului individual de munca. De asemenea, in baza hotararii instantei de judecata veti inregistra in registru general de evidenta a salariatilor (ReviSal) reactivarea CIM contractului individual de munca urmand urmatorii pasi:

1. in sectiunea Contracte accesati Reactivare din campul Incetare;
2. alegeti data reactivarii (data de la care salariatul este reintegrat);
3. in campul Explicatie mentionati numarul si data hotararii judecatoresti.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiReviSalreactivarea CIM

Data aparitiei: 14 Decembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reintegrare salariat concediat anterior datei de 01 august 2011. Cum inregistram in ReviSal? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]