Incurajarea asumarii propriei raspunderi

delegareangajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 
Delegati angajatilor sarcini solicitante, in mod consecvent. Apelati la competentele angajatilor si oferiti libertate de actiune. Pana aici ati facut indeajuns de mult pentru a incuraja asumarea propriei raspunderi si motivarea angajatilor. Insa puteti obtine mult mai mult daca tineti cont de urmatoarele puncte:
 
Discutati normele
 
Dezbateti impreuna cu fiecare angajat normele in functie de care isi poate evalua munca. Acestea ii servesc
ca punct de reper. Cu cat normele sunt mai putin specifice, cu atat angajatul are o mai mare arie de adaptare la situatia prezenta.
 
Apreciati angajamentul nesolicitat
 
Laudati persoana care se ocupa si de lucruri ce nu au legatura directa cu sarcinile sale. Atata timp cat nu se amesteca in munca si raspunderea colegilor, angajamentul sau va contribui in mod vizibil la succesul intregului departament in care lucreaza.
Nici lipsa unui angajament nesolicitat nu trebuie criticata. Unor angajati le este teama ca o pozitie avansata ar creste prea mult numarul sarcinilor atribuite lor.
Dezvoltati o structura de lucru care sa determine din ce in ce mai multi angajati sa se implice activ si in alte actiuni.
 
Inlaturati valul de plangeri
 
Incercati sa determinati in ce consta problema angajatului care se plange mereu si isi mentine pozitia de victima. Discutati cu el cum i se poate schimba situatia astfel incat sa gaseasca un interes in munca sa.
 
Lasati angajatii sa-si aleaga strategii personale de avansare
 
Vi s-a ivit ocazia sa le oferiti angajatilor posibilitatea de a avansa. Impulsionati-i si aratati-le sansele pe care le au. Spuneti-le ca, in cele din urma, numai de ei depinde daca le folosesc sau nu. In privinta avansarilor si a instruirii lasati-i sa-si formuleze dorintele si obiectivele. Cereti- le sa enumere pasii pe care ii vor urma pentru atingerea telurilor personale.
 
Fiti consecvent
 
Respectati deciziile angajatilor dvs. pentru propria lor viata profesionala. Posibilitatile dvs. de a le influenta deciziile sunt minime. De exemplu, daca ei vor sa fie foarte activi, ceea ce puteti face este sa le aratati consecintele – vor fi apreciati si vor promova. Multi manageri considera ca este simplu sa-si motiveze angajatii aratandu-le doar consecintele pozitive. Nu ezitati sa aratati si fata neplacuta a lucrurilor; spre exemplu, ce se intampla daca un angajat nu-si executa sarcinile la timp sau conform
instructiunilor.

Urmarile unei greseli grave pot fi extrem de neplacute. Daca clarificati de la bun inceput ambele aspecte, angajatii vor deveni responsabili.
 
Interveniti numai in cazul unor probleme serioase
 
Ocupati-va numai de probleme serioase, spre exemplu schimbarea conditiilor de lucru in echipa ori scaderea permanenta a productiei.
Nu interveniti in cazul micilor frictiuni: certuri intre colegi, nemultumirea unui client. Explicati-le clar angajatilor ca ei insisi sunt raspunzatori pentru rezolvarea micilor conflicte.
 
Puneti intrebari
 
Impulsionati creativitatea angajatilor dvs. prin intrebari deschise.

Spre exemplu:
– Care sunt cauzele problemei?
– Ce posibilitati de solutionare exista? Care dintre acestea sunt realizabile?
– In ce constau sansele si riscurile?
 
Experienta a aratat ca analizand raspunsul la aceste intrebari, puteti gasi solutii acceptabile. In acelasi timp le veti arata angajatilor ca le apreciati cunostintele.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
delegareangajati

Data aparitiei: 27 Octombrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Incurajarea asumarii propriei raspunderi Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]