Vrei sa scazi rata creditului? Ai mai multe solutii!

07 Iulie 2011
07 Iulie 2011
refinantare creditgrad indatorareamanarea platiibanci
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exista mai multe solutii pe care clientii bancilor le au la dispozitie in cazul in care doresc sa isi reduca rata lunara a creditului, fie ca este vorba de o refinantare, de prelungirea perioadei in care poate fi achitat imprumutul sau de amanarea platii.

De exemplu, refinantarea poate fi aleasa deoarece constituie scaderea costului creditului prin accesarea unui nou imprumut, cu costuri mai mici decat cel initial, prin care este achitat acesta din urma. Asa cum precizeaza analistii, refinantarea este o solutie eficienta in momentul in care oferta pietei este mai buna decat creditul existent. Bancile prefera astfel consolidarea tuturor angajamentelor  printr-un singur credit, iar aceste solutii duc uneori si la reduceri de rate cu pana la 40%.

In general, refinantarea este acordata clientilor care si-au platit la timp ratele deoarece acestia prezinta un risc scazut de a nu se incadra in noile conditii ale creditului de refinantare. Gradul de indatorare scade spre 20-25% in cazul in care in istoricul de plata al clientului se observa intarzieri accidentale care au avut loc cu doi sau trei ani in urma.

O alta optiune la care poate apela clientul este cea a prelungirii perioadei de rambursare, fapt care duce in mod firesc la o scadere a ratei lunare. Creditorul poate amana plata ratelor  clientului pentru sase sau chiar 12 luni, timp in care acesta achita, de regulă, numai dobanda.

In ceea ce priveste refinantarea, pot aparea probleme in momentul in care banca respectiva nu mai ofera credite in moneda in caree a fost facut imprumutul initial. Astfel, BCR si Banca Transilvania nu mai ofera credite de nevoi personale negarantate decat in lei.


In acelasi timp insa, refinantarea unui credit contractat in valuta prin unul in lei poate reprezenta o solutie mai avantajoasa, multe oferte de credit de refinantare fara garantii avand o dobanda anuala efectiva de 13%, similara cu cele mai bune dobanzi la euro. Aceasta trecere a creditului din euro in lei reprezinta si o garantie pentru debitorul cu venituri in lei, fiind eliminate fluctuatiile de rata aferente cursului valutar.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]