FAPT cere autoritatilor 3 luni de scutire de la plata taxelor pe salarii

horecascutire plata taxelorvouchere vacanta 2020coronavirus efecte turism
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT) a solicitat autoritatilor scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru angajati pe o perioada de cel putin trei luni, in contextual efectelor negative create de pandemia de coronavirus inclusive asupra industriei turistice din Romania. 
 
De asemenea, FAPT a solicitat si prelungirea duratei de valabilitate a voucherelor emise in 2019 si lansarea imediata a voucherelor aferente anului 2020.
 
"Nu mai este o noutate faptul ca industriile noastre sunt, acum, puternic afectate de pandemia cu coronavirus, care limiteaza sever si anuleaza deplasarile in orice scop. Cine se mai gandeste acum la vacante, calatorii, evenimente? Este si motivul pentru care federatiile si patronatele noastre au solicitat masuri ferme, imediate, de suport pentru operatorii privati din industriile noastre, masuri intre care scutirea platii taxelor pe salarii pentru angajatii nostri pentru o perioada de trei luni, poate si mai mare, deoarece ne dorim sa ne putem pastra forta de munca, selectata, sustinuta si pregatita de noi cu atat de mari eforturi, precum si amanarea platii taxelor specifice: impozitul pe cladiri, plata imediata a restantelor statului catre antreprenori pentru servicii deja prestate de acestia, rambursarea imediata a TVA, prelungirea duratei de valabilitate a voucherelor emise in 2019 si lansarea voucherelor aferente 2020, o campanie solida de promovare a vacantelor in Romania, pentru perioada in care se vor relua deplasarile", a declarat Corina Martin, presedinte FAPT, intr-un mesaj pentru Agerpres.
Totodata, presedintele FAPT recomanda turistilor romani aflati deja in excursii si deplasari angajate anterior sa isi contacteze agentul de turism deoarece se fac demersuri inclusive prin munca de acasa si online pentru a continua serviciile din domeniu.
 
"Tuturor celor ce urmau sa plece in vacante si calatorii in perioadele ce urmeaza le recomandam sa nu anuleze acum planurile lor de vacante, calatorii si evenimente, ci sa le decaleze sau amane, impreuna cu agentii de turism cu care lucreaza, pentru ca exista viata si dupa coronavirus si, acolo unde exista viata, exista si vacante si evenimente. Operatorii de turism romani pregatesc oferte speciale si lucreaza, in solidaritate cu companiile de transport aerian si rutier si industria HoReCa, la cele mai bune solutii si formule pentru vacantele de dupa coronavirus. Ne dorim sa sustinem mai mult, impreuna, operatorii de turism romani si destinatiile de vacanta romanesti. Suntem solidari cu toti colegii nostri din turism, HoReCa si transporturi si cu toti romanii nostri, oriunde s-ar afla, in aceste grele saptamani. In 2020, dupa ce invingem o pandemie, calatorim, macar cat o vacanta, in Romania", a afirmat presedintele FAPT. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
horecascutire plata taxelorvouchere vacanta 2020coronavirus efecte turism

Data aparitiei: 17 Martie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

FAPT cere autoritatilor 3 luni de scutire de la plata taxelor pe salarii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]