Garantii solicitate pentru amanarea platii datoriilor restante la stat

03 Iulie 2009
03 Iulie 2009
garantiiamanare la plataplati restante
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele trebuie sa constituie garantii pentru a beneficia de amanarea platii datoriilor restante la stat  
Firmele care doresc amanarea cu sase luni a platii obligatiilor fiscale neachitate la termen trebuie sa constituie garantii sub forma scrisorii de garantie bancara sau vor oferi bunuri libere de orice sarcini, in vederea instituirii masurilor asiguratorii.
Amanarea la plata poate fi solicitata de contribuabili prin cerere, pentru obligatiile fiscale datorate si neachitate in ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii.
Odata cu depunderea cererii, contribuabilul va solicita si eliberarea certificatului de atestare fiscala.
Firmele trebuie sa constituie garantii sub forma scrisorii de garantie bancara si vor oferi bunuri libere de orice sarcini pentru instituirea masurilor asiguratorii, in termen de 15 zile. Acestea trebuie sa acopere sumele amanate la plata, precum si majorarile de intarziere datorate pe perioada amanarii.
Amanarea la plata nu poate depasi sase luni si data de 20 decembrie a anului fiscal in care se acorda. Aceasta se va acorda unei firme o singura data intr-un an calendaristic.

Totul despre concedii, contributii, indemnizatii si pensii. Biblioraft, actualizare permanenta, consultanta gratuita. Consilier - Asigurari sociale.

Firmele care solicita amanarea platii datoriilor restante la stat trebuie sa isi fi depus toate declaratiile fiscale si sa nu prezinte obligatii fiscale restante la data de 30 semptembrie 2008, de asemenea sa nu fie inscrise cu fapte in cazierul fiscal.


Prevederile Ordonantei de Urgenta aprobate de Guvern se vor aplica pana la data de 30 iunie 2010.
Guvernul a decis amanarea cu sase luni a platii obligatiilor fiscale restante pe care firmele le inregistreaza din cauza crizei financiare. 
Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, este de parere ca "decizia pasuirii firmelor de la plata obligatiilor fiscale nu este benefica".
In replica, Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din romania (ANEIR), considera ca "decizia este buna, dar trebuia insotita de un stimulent pentru buni platnici".

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]