Firmele trebuie sa constituie garantii pentru a beneficia de amanarea platii datoriilor restante la stat
Firmele care doresc amanarea cu sase luni a platii obligatiilor fiscale neachitate la termen trebuie sa constituie garantii sub forma scrisorii de garantie bancara sau vor oferi bunuri libere de orice sarcini, in vederea instituirii masurilor asiguratorii.
Amanarea la plata poate fi solicitata de contribuabili prin cerere, pentru obligatiile fiscale datorate si neachitate in ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii.
Odata cu depunderea cererii, contribuabilul va solicita si eliberarea certificatului de atestare fiscala.
Firmele trebuie sa constituie garantii sub forma scrisorii de garantie bancara si vor oferi bunuri libere de orice sarcini pentru instituirea masurilor asiguratorii, in termen de 15 zile. Acestea trebuie sa acopere sumele amanate la plata, precum si majorarile de intarziere datorate pe perioada amanarii.
Amanarea la plata nu poate depasi sase luni si data de 20 decembrie a anului fiscal in care se acorda. Aceasta se va acorda unei firme o singura data intr-un an calendaristic.
Totul despre concedii, contributii, indemnizatii si pensii. Biblioraft, actualizare permanenta, consultanta gratuita. Consilier - Asigurari sociale.
Firmele care solicita amanarea platii datoriilor restante la stat trebuie sa isi fi depus toate declaratiile fiscale si sa nu prezinte obligatii fiscale restante la data de 30 semptembrie 2008, de asemenea sa nu fie inscrise cu fapte in cazierul fiscal.
40 Modele de Regulament Intern
Diurna legala in Romania si in strainatate
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Prevederile Ordonantei de Urgenta aprobate de Guvern se vor aplica pana la data de 30 iunie 2010.
Guvernul a decis amanarea cu sase luni a platii obligatiilor fiscale restante pe care firmele le inregistreaza din cauza crizei financiare.
Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, este de parere ca "decizia pasuirii firmelor de la plata obligatiilor fiscale nu este benefica".
In replica, Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din romania (ANEIR), considera ca "decizia este buna, dar trebuia insotita de un stimulent pentru buni platnici".