Fara dobanda la ratele amanate din cauza Coronavirusului

amanare plata rateplata rate amanate 9 lunirata banci dobanda 9 luni
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a explicat saptamana aceasta ca persoanele fizice care au credite ipotecare si care vor beneficia de amanarea ratelor nu sunt in pericol de a plati ulterior dobanda la dobanda.
 
Explicatiile vin ca urmare a faptului ca mai multi specialisti din domeniul financiar au criticat masurile privind amanarea ratelor la banca timp de 9 luni in contextul epidemiei de COVID-19, atragand atentia ca exista riscul majorarii dobanzilor ulterioare pentru ca bancile sa isi recupereze pierderile din aceasta perioada.
 
"Oamenii trebuie sa stie ca pentru creditele ipotecare nu exista acea problema cu dobanda la dobanda. A fost o manipulare ticaloasa din partea oponentilor nostri, de aceea ne-am simtit obligati sa venim si sa scriem foarte clar in acea ordonanta. Specialistii intelegeau ca nu este vorba de asa ceva, dar am venit si am clarificat ordonanta ca sa fie clar pentru toata lumea ca nu exista acest lucru", a declarat Florin Citu, citat de Agerpres.
 
De asemenea, ministrul a precizat ca normele de aplicare a ordonantei de urgenta privind amanarea platii ratelor la credite vor fi publicate in prima sedinta de Guvern, care va avea loc joi sau lunea viitoare.
 
"Am spus de la inceput ca suntem intr-o situatie care pare imposibila: le cerem oamenilor sa stea acasa, dar vrem si o economie care sa functioneze. Toate masurile pe care le-am luat pana acum au incercat sa rezolve aceasta situatie complicata si asa este si cu aceasta masura (amanarea platii ratelor pentru persoanele fizice, n.r.). In primul rand, vrem sa ii ajutam pe toti romanii care au fost afectati direct sau indirect de aceasta criza care a venit, este o criza de sanatate care se transforma intr-o criza economica. Si acesta este principiul care a stat la baza ordonantei de urgenta pentru amanarea ratelor. Nimeni nu stie cat o sa dureze aceasta situatie, de aceea am mers pe o perioada cam lunga, de 9 luni de zile, dar niciun efort nu este prea mare atunci cand este vorba de sanatatea cetatenilor. Cine poate sa acceseze aceasta facilitate? Bineinteles, cei care au fost afectati direct sau indirect de perioada aceasta de criza. In normele care vor fi publicate joi si vor fi adoptate in sedinta de Guvern vor aparea criteriile clare si specifice pentru fiecare persoana in parte. (...) Acum lucram la rectificarea bugetara. Nu stiu daca intra in sedinta de Guvern de joi, daca nu, atunci cu siguranta in sedinta de Guvern de luni o sa fie aprobata", a declarat Florin Citu, citat de aceeasi sursa. 
 
Ordonanta referitoare la suspendarea rambursarii ratelor a fost publicata luni seara in Monitorul Oficial si stabileste ca obligatia de plata a ratelor scadente aferente imprumuturilor, reprezentand rate de capital, dobanzi si comisioane se suspenda la cererea debitorului pentru o perioada de pana la noua luni, dar nu mai mult 31 decembrie 2020.
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amanare plata rateplata rate amanate 9 lunirata banci dobanda 9 luni

Data aparitiei: 01 Aprilie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fara dobanda la ratele amanate din cauza Coronavirusului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]