Cerinte privind mijloacele individuale de protectie contra radiatiilor laser

28 Martie 2011
28 Martie 2011
protectiecerinte
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
  • Mijloacele individuale pentru protectia ochilor (ochelari antilaser) trebuie sa indeplineasca cerintele esentiale de securitate si sa fie avizate si certificate din punct de vedere al securitatii muncii pentru lucrul cu laserul, in functie de caracteristicile acestuia.
  • Factorul de transmisie spectral va fi astfel ales incat iluminarea energetica si expunerea energetica a ochiului sa fie sub limitele maxime admisibile pentru fiecare laser, stabilite prin standardele sau regulile tehnice internationale recunoscute pe plan intern.
  • Filtrele trebuie sa fie stabile la radiatii ultraviolete, caldura si sa fie incombustibile.
  • Constructia ochelarilor trebuie sa impiedice penetrarea laterala a luminii si sa ofere confortul necesar pentru lucru.
  • Alegerea ochelarilor se va face in functie de lungimea de unda a radiatiei laser.
  • Ochelarii trebuie sa fie insotiti de o eticheta pe care va fi indicata densitatea optica si lungimea de unda.
  • In cazul in care exista probabilitatea ca in zona de lucru sa se depaseasca nivelul maxim de expunere pentru piele, atunci personalul implicat va utiliza pe langa ochelari de protectie adecvati, manusi de protectie si imbracaminte adecvata.
  • Mijloacele individuale pentru protectie a pielii (halat, salopeta, manusi) se vor confectiona din materiale termorezistente care nu se topesc sub actiunea caldurii si nu propaga flacara.
  • In cazul in care, nivelurile de zgomot depasesc valorile maxime admise iar adoptarea unor solutii tehnice (carcasari sau ecranari fonoabsorbante) nu este posibila constructiv, se vor utiliza mijloace individuale de protectie auditiva.
  • Pentru operatiile de prelucrare la care exista pericolul degajarii unor substante cu toxicitate ridicata si tipul constructiv al instalatiei laser nu permite practicarea unor solutii tehnice de etansare a zonei de impact a radiatiei cu tinta, se vor utiliza masti de protectie.

Atentie!

In cazul in care tipul constructiv al instalatiei laser nu permite practicarea unor solutii tehnice de ecranare a zonelor periculoase, iar la instalatiile respective se lucreaza cu sisteme de focalizare directa, pe langa mijloacele individuale adecvate de protectie se va asigura si trimiterea periodica a personalului de deservire a instalatiilor laser pentru efectuarea tratamentelor oftalmologice necesare.

NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]