7 sfaturi utile pentru motivarea angajatilor

motivareangajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
1. Intrebati-va angajatii ce doresc!

Aduceti-va aminte, lucrati cu oameni si nu cu roboti sau saci de box. Oamenii, cu mici exceptii, adora sa fie intrebati, consultati. Luati fiecare angajat si intrebati-l ce l-ar motiva cel mai mult. Veti fi surprins ca anumiti angajati vor bani, in vreme ce altii isi doresc mai mult iesiri in aer liber sau meciuri de baschet intre colegi!

2. Eliminati factorii de stres!

Angajatii din companie se tem de anumite lucruri, care sunt atat de diverse incat ne-ar trebui doua capitole sa le mentionam. Descoperiti acesti factori distrugatori de atmosfera si eliminati-i pentru ca oamenii sa lucreze in liniste, cu un randament evident imbunatatit.

3. Nu perturbati angajatii!

Semnul de "Atentie, se lucreaza!" trebuie sa fie luat in seama si de catre manageri... Cartile de specialitate sunt pline de povestiri ale angajatilor care se plang de faptul ca, exact atunci cand sunt mai inspirati in ceea ce fac, sunt chemati de catre sef pentru noi "indicatii". Invatati-i pe manageri sa transmita sarcinile de lucru scurt si concis, fara a avea nevoie de reveniri ce, in multe cazuri, pot deveni suparatoare.

4. Comunicati!

Multi angajati spun ca departamentul HR si managementul firmei nu comunica bine cu ei. Si mai multi manageri spun ca ei comunica foarte bine... Unde este adevarul? Ca de obicei, la mijloc! Un director care ofera prime consistente periodic angajatilor, dar sta de vorba cu ei o data pe an, nu se poate astepta la o stare motivationala extraordinara in companie.

5. Intrebati angajatii de performantele lor!

Daca doriti ca un angajat sa lucreze mai mult si mai bine, trebuie sa-l intrebati despre performantele sale. Manifestati-va interesul pentru munca sa, puneti-i intrebari si veti afla raspunsuri care se vor traduce, in scurt timp, in adevarate surse de profit pentru firma.

6. Explicati foarte clar sistemul de recompense!

Transparenta este cuvantul de ordine. Angajatii nu trebuie sa stie toate secretele firmei, dar este bine sa cunoasca o parte cat mai insemnata din informatiile care ii afecteaza in mod direct. Nu uitati niciodata acest lucru!

Fiti transparent si precizati de fiecare data cand este nevoie care este sistemul de recompense pe care managementul firmei l-a gandit! Fara a realiza acest lucru, puteti da prilej unor "barfe" care numai bine nu fac companiei. Oamenii vorbesc intotdeauna intre ei atunci cand au doar franturi de informatii. De aici si pana la crearea de scenarii abracadabrante despre prime si bonusuri care s-ar fi dat sau nu s-ar fi dat nu mai este decat un mic pas.

7. Inarmati-va cu un carnetel de idei!

Un manager HR care sta de vorba cu oamenii si isi noteaza totul intr-un carnetel este, fara indoiala, un manager interesat de soarta angajatilor si a companiei. Cum sa nu muncesti si mai cu spor? Ei bine, angajatii vor gandi la fel. Notati-va elementele importante si castigati, dintr-un foc, doua elemente importante: o imagine pozitiva si o atmosfera de munca mult mai productiva!

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
motivareangajati

Data aparitiei: 08 Martie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

7 sfaturi utile pentru motivarea angajatilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]