Acesta a aratat ca, in prezent, salariatul are obligatia de a nu lucra la un concurent pe o perioada de pana la 2 ani de zile, contra unei sume de bani, care trebuie sa fie cel putin 50% din salariu. Dar in forma modificata a Codului Muncii, un salariat poate oricand sa-si dea demisia si sa lucreze apoi la un concurent al fostului angajator, 'ducand cu el tot know-how-ul, stiinta de a face lucruri si baze de date in cap'.
In incheiere, avocatul Costel Gilca a apreciat ca dezbaterea Codului Muncii ar fi trebuit sa fie mult mai larga si ar fi trebuit consultati specialistii in Dreptul Muncii, niciuna dintre propunerile facute de-a lungul timpului, de marii profesori de Dreptul Muncii, nefiind luata in considerare.
Referindu-se la argumentele initiatorilor propunerii de modificare a Codului Muncii, avocatul Gilca a remarcat ca nu exista o prezentare a ceea ce s-a urmarit si efectele obtinute.
“Nicaieri nu am vazut analiza fiecarei modificari asupra angajatorului si a vietii salariatului. Eu am exercitiul directivelor europene si pot sa va spun ca acestea pot avea doar 10 articole, dar au 5 pagini pentru expunere de motive”, a adaugat Gilca.
Sursa: AGERPRES
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Orele suplimentare si munca in zi de repaus