Angajatorii ar putea avea dificultati in protejarea dreptului de proprietate intelectuala, prin modificarea Codului Muncii

21 Decembrie 2010
21 Decembrie 2010
codul munciidrepturi proprietate intelectuala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Modificarile propuse la Codul Muncii pot aduce mari deservicii angajatorilor in privinta protejarii drepturilor de proprietate intelectuala, iar concurenta din piata muncii ar putea deveni neloiala, a declarat, luni, la o conferinta de presa, avocatul Costel Gilca, expert in Dreptul Muncii.

Acesta a aratat ca, in prezent, salariatul are obligatia de a nu lucra la un concurent pe o perioada de pana la 2 ani de zile, contra unei sume de bani, care trebuie sa fie cel putin 50% din salariu. Dar in forma modificata a Codului Muncii, un salariat poate oricand sa-si dea demisia si sa lucreze apoi la un concurent al fostului angajator, 'ducand cu el tot know-how-ul, stiinta de a face lucruri si baze de date in cap'.

In incheiere, avocatul Costel Gilca a apreciat ca dezbaterea Codului Muncii ar fi trebuit sa fie mult mai larga si ar fi trebuit consultati specialistii in Dreptul Muncii, niciuna dintre propunerile facute de-a lungul timpului, de marii profesori de Dreptul Muncii, nefiind luata in considerare.

Referindu-se la argumentele initiatorilor propunerii de modificare a Codului Muncii, avocatul Gilca a remarcat ca nu exista o prezentare a ceea ce s-a urmarit si efectele obtinute.

“Nicaieri nu am vazut analiza fiecarei modificari asupra angajatorului si a vietii salariatului. Eu am exercitiul directivelor europene si pot sa va spun ca acestea pot avea doar 10 articole, dar au 5 pagini pentru expunere de motive”, a adaugat Gilca.

Sursa: AGERPRES

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]