Drepturile de proprietate intelectuala. Investitii in inovare si creativitate

Mara Dobrin
Mara Dobrin
04 Decembrie 2017
04 Decembrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
drepturi proprietate intelectualacrestere economica 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeana a prezentat recent o serie de masuri menite sa asigure mai buna protectie a drepturilor de proprietate intelectuala, incurajand astfel companiile europene, in special IMM-urile si firmele nou-infiintate, sa investeasca in inovare si creativitate.

Initiativele vor facilita actiuni eficiente impotriva incalcarii acestor drepturi, vor simplifica solutionarea litigiilor transfrontaliere si vor aborda problema procentului de bunuri importate in UE ce sunt contrafacute sau piratate (5%, in valoare de 85 miliarde de euro).


Vicepresedintele Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate, a declarat: „Cresterea economica si competitivitatea Europei depind in mare masura de numerosii nostri antreprenori – de la firmele nou-infiintate pana la marile companii – pe care ne bazam sa investeasca in noi idei si cunostinte. Pachetul cuprinzator prezentat imbunatateste aplicarea si asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala si incurajeaza investitiile in dezvoltarea tehnologiilor si produselor in Europa.”

Masurile adoptate se refera la:

(i) intensificarea luptei impotriva contrafacerii si a pirateriei - Comisia isi propune:
  •     sa asigure un nivel la fel de ridicat de protectie juridica si un cadru judiciar previzibil in intreaga UE;
  •     sa incurajeze sectorul industrial sa lupte impotriva incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala;
  •     sa reduca volumul produselor contrafacute care ajung pe piata UE;

(ii) crearea unui sistem echitabil si echilibrat privind brevetele esentiale pentru standarde (BES) - Comisia a prezentat orientari si recomandari pentru un sistem BES echilibrat si eficient in cadrul caruia se regasesc doua obiective:
  •     producatorii de produse pot avea acces la tehnologii in temeiul unor norme transparente si previzibile de acordare a licentelor; si, in acelasi timp,
  •     titularii brevetelor sunt recompensati pentru investitiile lor in cercetare-dezvoltare si activitatile de standardizare, astfel incat sa fie motivati sa ofere cele mai bune tehnologii pentru a fi incluse in standarde.

Comisia va monitoriza indeaproape progresele inregistrate cu privire la masurile propuse si va evalua necesitatea unor masuri ulterioare.

Initiativele propuse au fost anuntate in Strategia privind piata unica din 2015 - o foaie de parcurs pentru realizarea angajamentului politic de a valorifica intregul potential al pietei unice si de a face din aceasta rampa de lansare pentru prosperitatea companiilor europene in cadrul economiei mondiale.


Sursa: europa.eu




NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]