Tocmai a inceput sa se aplice Legea nr. 58/2021, care aduce schimbari importante privind munca flexibila (kurzarbeit), si urmeaza sa intre in vigoare legea care reglementeaza continuarea activitatii de catre angajatii care indeplinesc conditiile de pensionare.
Foarte pe scurt, Legea nr. 58/2021 prevede posibilitatea sa reduceti cu 80% timpul de munca lunar al angajatilor, cu acordarea unei indemnizatii de 75% din salariul de baza aferent orelor de reducere a programului de lucru, pe perioada starii de urgenta, de alerta sau de asediu, plus inca 3 luni dupa incetarea acesteia. Dar apar, desigur, probleme practice legate de procedura ce trebuie urmata, inregistrarile aferente in Revisal, completarea Declaratiei 112, efectuarea pontajelor. Stiti sa gestionati corect toate aceste probleme?
Se preconizeaza schimbari importante, cum ar fi:
- salariatii pensionati care lucreaza la stat vor fi obligati sa aleaga intre pensie si salariu. Daca ei nu isi exercita aceasta optiune, angajatorii au obligatia sa le inceteze contractele individuale de munca, in caz contrar riscand o amenda de 100.000 lei.
- in sistemul privat, salariatii vor putea sa-si continue activitatea pana la implinirea varstei de 70 de ani, in anumite conditii.
Doi dintre cei mai buni specialisti din Romania in legislatia muncii -
prof. univ. dr. Raluca Dimitriu si consilier juridic Rodica Mantescu - v-au pregatit explicatii clare si complete pentru problemele arzatoare ale momentului! Si va asteapta in data de 26 mai la Crowne Plaza Bucuresti, la
Seminarul National de Legislatia Muncii, pentru a vi le prezenta intr-o maniera dinamica, limpede si foarte atractiva!
Vorbim practic de o sinteza a prevederilor implementate recent si care, foarte important, mai sunt inca in vigoare, pentru ca e foarte posibil sa le fi pierdut sirul si sa nu mai stiti care se aplica si care nu.
Iata ce
tematica v-au pregatit lectorii Raluca Dimitriu si Rodica Mantescu:
1. Norme aplicabile raporturilor de munca in contextul crizei Covid 19. Un tablou complet al masurilor aflate in prezent in vigoare
2. Telemunca: probleme practice. Actul unilateral de telemunca. Efecte si dificultati
3. Biletele de valoare. Aspecte controversate si tratament fiscal
4. Cumulul pensiei cu salariul. Continuarea activitatii dupa pensionare
5. Este obligatorie modificarea Regulamentelor interne! Ce clauze trebuie adaugate
6. Timpul de munca. Noi solutii ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene.
Seminarul National de Legislatia Muncii va ajuta enorm in acest context actual sensibil!
Cei 2 lectori va pun la dispozitie solutii, explicatii, comentarii, recomandari si atentionari pentru orice situatie problematica in contextul actual, cu accent pe erorile grave pe care le puteti face!
Seminarul National de Legislatia Muncii este un eveniment cu traditie, care a primit intotdeauna calificativul „Excelent!” pentru organizare si mai ales pentru calitatea informatiilor oferite!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incadrarea deplasarii salariatului se stabileste in functie de motivul deplasariiIntrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Fisa de post pentru Inginer de dezvoltare a produselor softwareIntrebare: Va rog sa-mi trimiteti un model fisa de post pentru codul COR 251207: Inginer de dezvoltare a produselor software.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<