Craciun fericit si o legislatie cat mai bine reglementata

craciun fericitsomaj tehnictelemunca 2021
Craciun fericit si o legislatie cat mai bine reglementata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Anul acesta ne-am confruntat cu totii cu perioade extrem de dificile in domeniul legislatiei muncii. Ne-am repliat in masura in care am avut parghiile necesare, forta necesara si incredere suficienta. Asa cum am invatat si din trecut, o perioada de criza se poate dovedi si o trambulina pentru o viitoare perioada de inflorire, crestere, dezvoltare. 
 
Daca ar fi sa luam cu noi pentru 2021 o lectie din acest an, aceasta ar fi: ca reusim sa transformam lucrurile daca ne unim puterile, daca alegem sa comunicam deschis, rapid, eficient. Daca avem obiective autentice, daca transmitem aprecierile noastre angajatilor si colaboratorilor, daca alegem sa aplicam rapid si eficient reglementarile legii. 
 
Somajul tehnic si telemunca au fost doua schimbari majore pentru angajatori si angajati in acest an. Acolo unde a fost posibil si concedierile nu au fost obligatorii, s-a apelat de catre multi angajatori la masura de somaj tehnic sprijinit de stat. Nenumarate alte companii si-au trimis angajatii sa lucreze in regim de telemunca. In 2021 este foarte posibil sa continue masura muncii de acasa, iar telemunca va fi o parte fireasca din programul celor mai multe firme. 
 
Noi schimbari se vor face si din partea managerilor HR care au in sarcina sa reorganizeze, in functie de activitatea firmei si de fiecare departament in parte, modalitatea in care se va desfasura munca (program flexibil, in ture, telemunca, timp redus etc.). 
 
Lipsa de predictibilitate legislativa a fost si anul acesta un impediment, insa o rezolvare a venit, pentru foarte multe firme, din mediul digital. Redirectionarea unor linii de produse si implementarea unor tehnologii digitale a facut ca multe afaceri sa supravietuiasca si in pandemie. Mai mult, informarea corecta si rapida prin intermediul a nenumarate ghiduri, lucrari de specialitate si prin sfatul specialistilor de legislatia muncii a ajutat semnificativ la mentinerea angajatorilor pe linia de plutire si chiar la succesul unor firme in plin an de criza.
 
Cum aplicam corect masurile privind somajul tehnic? E telemunca un avantaj pe termen lung? Ce masuri luam acum, chiar si pe final de an, pentru un 2021 fara crize majore? Cum ne reorganizam activitatea? Ce masuri trebuie sa vizeze angajatii si ce i-ar putea ajuta cel mai mult pe angajatori? Care sunt modificarile de care sa tinem cont pe viitor? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care va pot ajuta sa planificati macar urmatoarele sase luni pentru o stabilitate a firmei. 
 
In prezent, nu ne putem gandi decat la ce putem folosi din acest an pentru a avea un 2021 in care sa gestionam mai eficient provocarile si sa trecem mai usor peste obstacole. Asa cum arata estimarile actuale, replierea economica se va face treptat, dar sigur, iar evolutia pozitiva a elementelor financiare va fi un traseu cert. 
 
Incheiem acest an cu incredere intr-un an mai linistit si mai bun din toate punctele de vedere, cu speranta ca ceea ce ne propunem acum se va infaptui in lunile urmatoare si ca o colaborare extinsa, cu ajutorul specialistilor, ne va ajuta sa depasim ceea ce a fost greu anul acesta. 
 
Sa aveti sarbatori de iarna line, cu multa sanatate si cu forta necesara pentru a privi cu speranta catre un viitor senin! Craciun fericit!

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
craciun fericitsomaj tehnictelemunca 2021

Data aparitiei: 24 Decembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Craciun fericit si o legislatie cat mai bine reglementata Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]