GRESELI frecvente in telemunca. Efectele digitalizarii

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
04 Noiembrie 2021
04 Noiembrie 2021
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
greseli telemuncaefectele digitalizarecontractul de telemunca
GRESELI frecvente in telemunca. Efectele digitalizarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coronavirus a adus modificari importante in campul muncii, iar telemunca a ajuns sa faca parte din normalitate. Astfel, ceea ce pana in 2020 era doar un caz special al contractului de munca a devenit o forma obisnuita de desfasurare a relatiilor dintre angajator si salariati, cu reglementari noi, obligatii noi, dar si cu o multime de probleme practice noi.
 

Ce prevederi trebuie sa contina contractul de telemunca 2021?

 
Puteti folosi pentru incheierea CIM semnatura electronica?
Cum ii instruiti pe telesalariati pe linie SSM?
Cum le monitorizati activitatea si timpul de lucru?
Pot telesalariatii sa presteze ore suplimentare? 
 
 
Intrebarile acestea sunt foarte importante. Neglijarea lor duce la incalcari ale legii. si, implicit, la amenzi, care nu sunt deloc mici.
De exemplu, simplul fapt ca ati omis sa precizati in CIM ca salariatul lucreaza in regim detelemunca se sanctioneaza cu amenda de 10.000 de lei!
 
Va puteti proteja insa foarte rapid si eficient impotriva erorilor. Notati-va chiar acum in agende data de 26 noiembrie, cand este programat webinarul sustinut de prof. univ. dr. Raluca Dimitriu, exact pe aceasta tema de mare actualitate: Efectele digitalizarii relatiilor de munca, inscrie-te ACUM >>>
 
Webinarul va ofera explicatii clare si utile privind modul cum trebuie inteleasa si aplicata legislatia in vigoare, informatii in premiera despre un nou proiect de directiva europeana, precum si numeroase studii de caz!
 

Aspecte practice telemunca

 
Intrebare 1: Ca efect al OUG nr. 36/2021, in cazul telesalariatului nu mai este necesara mentionarea locului muncii. Are importanta daca lucreaza din Romania sau din alta tara?
 
Raspuns: Da. In lipsa documentului portabil A1, angajatorul roman trebuie sa se inregistreze in statul in care salariatul presteaza activitate, sa declare si sa plateasca contributii sociale in acest stat, conform legislatiei care se aplica in statul respectiv. 
 
Intrebare 2: Putem preciza in contract ca salariatul isi poate desfasura activitatea in regim de telemunca, 2-3 zile pe saptamana, cu singura obligatie de a anunta prin e-mail ca in ziua respectiva lucreaza de acasa? Detalii AICI >>>
 
Raspuns: Nu. In acest caz, riscati o amenda de 5.000 de lei. Eplicatii complete pe aceasta speta vor fi furnizate in cadrul webinarului.
 
Intrebare 3: Cum realizam instruirea SSM a lucratorilor digitali?
 
Raspuns: Instruirea SSM se poate realiza si online. Dar, pe langa Legea SSM nr. 319/2006, va trebui sa tineti cont si de reglementarile specifice din HG nr. 1028/2006 privind cerintele minime de sanatate si securitate in munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare.
 
 
Pentru a participa la webinar,  NU trebuie sa iesiti din casa!
 
Imediat dupa confirmarea platii, veti primi prin e-mail un username si o parola cu care, in data de 26 noiembrie, la ora 15.00, DETALII AICI >>>
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]