Petitie initiata pentru salariile angajatilor din Directiile Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului

ministrul munciicasele de pensii judeteneasistenta sociala si protectia copiluluiangajatii asistenta sociala
Petitie initiata pentru salariile angajatilor din Directiile Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a initiat o petitie pentru dreptul la salariu al angajatilor din aparatul propriu al Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).
 
Totodata, ministrul a precizat ca incasarea salariului de catre presedintele Consiliului Judetean trebuie sa reprezinte o garantie ca angajatorul - Consiliul Judetean - are fonduri si pentru achitarea salariilor angajatilor.
 
"M-am hotarat sa initiez Petitia pentru dreptul la salariu al angajatilor din aparatul propriu al DGASPC-urilor. Petitia Salariul Presedintelui Consiliului Judetean se incaseaza dupa ce se platesc salariile angajatilor! sustine revendicarile salariatilor din aparatul propriu al Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului adresate ordonatorului de credite care trebuie sa le plateasca salariile. Daca Presedintele Consiliului Judetean si-a incasat salariul in aceasta luna inseamna ca sunt bani pentru salarii. Cer sa li se plateasca si oamenilor salariile", a anuntat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, ministrul Muncii a precizat ca finantatorii lucratorilor din Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sunt Consiliile Judetene.
 
"Presedintele Consiliului Judetean a decis cati angajati sa fie in aparatul administrativ al Directiei (la judet), ce salarii sa aiba, ce sporuri. Cu siguranta a avut in vedere resursele prevazute in bugetul CJ daca, eventual, a decis cresterea salariilor pentru acest an, cresterea numarului angajatilor etc. Salariatii aparatului de la nivelul DGASPC stiu prea bine de unde primesc, de ani de zile - nu de acum, salariile. Din bugetul Consiliului Judetean, ordonatorul de credite. Lucrurile sunt clare. Daca, totusi, mai sunt necesare clarificari, voi discuta cu angajatii aparatului administrativ al DGAPSC pe care conducerea CJ i-a dus in aceasta situatie limita de a nu incasa salariile pe drept cuvenite. Situatia oricum nu este noua. Primul a fost CJ Giurgiu, prin luna mai, tot inainte de campania electorala. Cand am intrebat atunci public fostul Presedinte al CJ daca si-a incasat salariul s-au gasit imediat bani sa li se plateasca salariatilor restantele", a explicat ministrul Muncii.
 
In plus, Violeta Alexandru a explicat ca nu Ministerul Muncii are responsabilitatea asigurarii fondurilor pentru angajatii DGASPC-urilor si nici pentru angajatii centrelor publice de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati.
 
"Daca este nevoie sa discutam, ii rog pe salariati sa fie pregatiti sa imi spuna deschis, daca e cazul, despre eventuale cresteri ale salariilor, despre sporuri (inclusiv pe perioada pandemiei daca s-a lucrat de acasa) alocate in acest an, ca urmare a deciziei conducerii CJ. Ei stiu bine unde s-au luat, daca s-au luat, asemenea decizii. Am incredere ca mesajul meu pentru aparatul propriu al DGASPC este util. Revin cu un mesaj de clarificare si pentru situatia salariatilor din cadrul serviciilor sociale subordonate DGASPC. Modul de salarizare al angajatilor centrelor publice de ingrijire a adultilor cu dizabilitati sau a copiilor este diferit de cel descris mai sus, cu referire la aparatul propriu al DGASPC. Nici acolo Ministerul Muncii nu are un rol in asigurarea fondurilor pentru salarizare, dar ne trebuie claritate ca sa nu se amestece lucrurile. Am convingerea ca voi avea, in acest demers, alaturi de mine si sindicatele. Vrem, impreuna, binele oamenilor", a concluzionat Violeta Alexandru.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministrul munciicasele de pensii judeteneasistenta sociala si protectia copiluluiangajatii asistenta sociala

Data aparitiei: 02 Noiembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Petitie initiata pentru salariile angajatilor din Directiile Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]