De asemenea, cei care lucreaza in domeniul medical si cel de asistenta sociala ar putea avea si un spor de 15% pentru orele lucrate in ture.
Articolul 2 din proiectul legii salarizarii: "Munca prestata de personalul din unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala, in vederea asigurarii continuitatii activitatii, in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se plateste cu un spor de pana la 100% din salariul de baza al functiei indeplinite."
De asemenea, in proiect este specificat si modul in care personalul medical cu studii superioare va primi sporurile avand in vedere garzile efectuate:
"Personalul sanitar cu pregatire superioara care efectueaza garzi pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in afara normei legale de munca si a programului normal de lucru de la functia de baza se salarizeaza cu tariful orar aferent salariului de baza. (...) Garzile efectuate de personalul sanitar cu pregatire superioara pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in afara normei legale de munca si a programului de lucru de la functia de baza in zilele lucratoare se salarizeaza cu un spor de pana la 75% din tariful orar al salariului de baza. (...) Garzile efectuate de personalul sanitar cu pregatire superioara, pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in afara normei legale de munca si a programului de lucru de la functia de baza, in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, potrivit dispozitiilor legale, nu se lucreaza, se salarizeaza cu un spor de pana la 100% din tariful orar al salariului de baza. (...) Medicii care sunt nominalizati sa asigure asistenta medicala de urgenta, prin chemari de la domiciliu, sunt salarizati pentru perioada in care asigura garda la domiciliu cu 40% din tariful orar aferent salariului de baza si numarul de ore cat asigura garda la domiciliu", potrivit art. 3 din proiectul legii salarizarii unice.
Spor pentru conditii periculoase de pana la 30% din salariul de baza:
40 Modele de Regulament Intern
Dosarul personal al salariatului
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
"Pentru personalul care isi desfasoara activitatea cu surse de radiatii sau generator de radiatii,un spor pentru conditii periculoase de pana la 30% din salariul de baza, diferentiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la categoria a II-a, 20% la categoria a III-a si 30% la categoria a IV-a (...) Pentru personalul care lucreaza in unitati sanitare aflate in localitati izolate situate la altitudine, care au cai de acces dificile sau unde atragerea personalului se face cu greutate, un spor de pana la 20% din salariul de baza", conform art. 7 din proiectul legii salarizarii, informeaza Mediafax.