Sistemul de impozitare si facilitatile pentru forta de munca, dezbatute cu delegatia FMI

impozite imm-uriforta de muncainvestitii straine
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Liviu Rogojinaru, si reprezentantii delegatiei de experti ai Fondului Monetar International (FMI) au avut pe masa dezbaterilor saptamana aceasta inclusiv sistemul de taxe si impozite pentru IMM-uri si pentru companiile care investesc in Romania, precum si facilitatile oferite de statul roman fortei de munca din diferite domenii.
 
Astfel, secretarul de stat a prezentat avantajele competitive ale Romaniei si a mentionat domeniile prioritare de dezvoltare pentru economie, printre care: IT&C, automotive, R&D, agricultura si constructiile.
 
De asemenea, potrivit Agerpres, Liviu Rogojinaru a subliniat ca in Romania se pot dezvolta sectoare competitive, atat prin atragerea de investitii straine, prin cresterea calitatii si productivitatii muncii, dar si prin masuri pentru debirocratizarea interactiunii companiilor cu statul. 
 
Un exemplu in acest sens il reprezinta inclusiv primirea delegatiei din Italia din care au facut parte George Claudiu Stanasel, vicepresedintele Consiliului Local Prato, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului si patrimoniului in cadrul Primariei din Prato si stefan Stanasel, presedintele Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia (CNCRI),  potrivit unui comunicat oficial remis Bursa.ro.
 
Astfel, conform comunicatului, discutiile au pus accent pe dezvoltarea relatiilor economice intre regiunea Toscana si Romania, demnitarul MEEMA primind, din partea delegatiei italiene, o scrisoare referitoare la propunerea de infratire intre orasele Cluj Napoca si Prato, adresata primarului orasului Cluj Napoca, Emil Boc.
 
Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului si patrimoniului in cadrul Primariei din Prato: "Suntem siguri ca proiectul se poate dezvolta pe mai multe planuri: turistic, economic, cultural, avand in vedere afinitatile existente intre cele doua tari si, in special, intre orasele Prato si Cluj. Acestea au foarte multe aspecte in comun in plan industrial si, in special, in domeniul industriei textile. Prin prezenta universitara foarte puternica, putem genera, de asemenea, colaborari si in domeniul educational".

 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozite imm-uriforta de muncainvestitii straine

Data aparitiei: 19 Februarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sistemul de impozitare si facilitatile pentru forta de munca, dezbatute cu delegatia FMI Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]