Scad investitiile straine? Cum arata situatia firmelor cu capital strain in Romania

firme strainefirme capital straininvestitii straine 20202
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In contextul unei instabilitati politice si pe fondul lipsei de predictabilitate fiscala, numarul companiilor cu capital strain, nou-infiintate, a scazut, in ianuarie 2020, cu 10,8%, comparativ cu perioada similara a anului anterior, la 387 de unitati, conform datelor centralizate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
 
Aceasta scadere este semnificativa, iar factorii amintiti anterior joaca un rol important in decizia investitorilor de a se orienta catre noi afaceri pe teritoriul Romaniei. Mai mult, au existat situatii in care nenumarate firme cu capital strain si-au relocat sediile in momentul in care contextul fiscal si cresterea unor impozite amenintau chiar viabilitatea afacerii. 
 
Potrivit datelor ONRC, cele 387 de societati noi aveau un capital social subscris in suma totala de 790,4 milioane de dolari, in scadere cu 15,1% fata de ianuarie 2019.
 
De asemenea, la 31 ianuarie 2020, cel mai mare numar de societati cu participare straina era cu investitori din Italia, respectiv 48.892, dar cea mai mare valoare a capitalului social este a societatilor olandeze, respectiv 12,63 miliarde de dolari, in 5.422 firme.
 
La finele lunii noiembrie 2019, in Romania existau 227.279 societati cu participare straina la capitalul social. Valoarea capitalului subscris era de aproximativ 63,511 miliarde de dolari.
 
Un comunicat BNR emis la inceputul lunii februarie 2020 arata ca investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au insumat 5,296 miliarde de euro (comparativ cu 5,266 miliarde de euro in perioada ianuarie - decembrie 2018), din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat 5,177 miliarde de euro, iar creditele intragrup au inregistrat valoarea neta de 119 milioane de euro.
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
firme strainefirme capital straininvestitii straine 20202

Data aparitiei: 04 Martie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Scad investitiile straine? Cum arata situatia firmelor cu capital strain in Romania Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]