Cine renunta la pensie daca se interzice cumulul cu salariul de stat

guvernatorul bnrsalariul de statcumul pensie cu salariucumul pensie salariu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In contextul unor noi discutii pe tema legii care ar urma sa interzica cumulul pensiei cu salariul de la stat, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca, intr-o astfel de situatie, va renunta la pensie. 
 
Conform declaratiei de avere din luna octombrie 2019, Mugur Isarescu a castigat in ultimul an 806.333 lei (peste 77.000 lei pe luna) din functia de guvernator al BNR, in timp ce din pensie a obtinut 136.224 lei (11.000 lei pe luna). 
 
"Nu pot sa am un comentariu si sper ca aceasta este ultima dumneavoastra intrebare pentru ca stiti o sa faceti caz din el. Singurul nume care s-a citat la cumul de pensie cu salariu a fost numele Isarescu ca si cum… Eu va anunt ca anul acesta ma indrept spre 50 de ani de activitate neintrerupta in campia muncii, cum se zicea inainte de ’89, 50 de ani activitate neintrerupta si daca luati toate concediile medicale nu cred ca depasesc doua luni. Asta a fost viata mea. Nu am niciun fel de discutie. Am fost numit de Parlament. Daca legea va trece asa renunt la pensie, bineinteles. Mai ales ca anul acesta uitati, avem 140 de ani", a declarat Isarescu, citat de Agerpres.
 
De asemenea, Mugur Isarescu a primit un nou mandat de guvernator al Bancii Centrale, iar mandatul noului Consiliu de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a intrat in vigoare la 11 octombrie 2019, pentru o perioada de 5 ani, conform Hotararii nr. 19 din 3 iulie 2019 a Parlamentului Romaniei, potrivit BNR. Mugur Isarescu se afla la cel de-al saselea mandat. 
 
In ce priveste deficitul bugetar si platile bugetare, Mugur Isarescu a declarat, citat de aceeasi sursa:
 
"Am conlucrat cu Guvernul pentru acest obiectiv si aceasta conlucrare a insemnat ca nu a explodat nici cursul, nici dobanzile. Eu am trait multe perioade de sfarsit de an in perioada in care am ocupat aceasta functie si pot sa spun ca un deficit suplimentar de peste unu si ceva la suta in numai o luna si jumatate n-am prea vazut. Poate mai mult trebuie sa consemnam acest punct. Nu este o realizare in sens sa ne bucuram ca avem un deficit mai mare, dar este o aducere la realitate si o evitare a amanarilor de plati. Banca Nationala si eu personal am fost impotriva amanarii platilor bugetare, obligatiilor bugetare, numai cu scopul de a atinge obiectivul de 3%, pentru ca asemenea amanari creeaza arierate in lant. Ele sunt cauzate, de asemenea, si de faptul ca la randul lui bugetul nu incaseaza cat e programat, dar aici este un cerc vicios".
 
Initiatorii propunerii care vizeaza interzicerea cumulului pensiei si salariului de la stat sunt de parere ca  s-ar elimina astfel o inegalitate si ca acele persoane nu pot beneficia, in acelasi timp, si de salariu, dar si de pensie. 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
guvernatorul bnrsalariul de statcumul pensie cu salariucumul pensie salariu

Data aparitiei: 09 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cine renunta la pensie daca se interzice cumulul cu salariul de stat Nota: 2 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]