Asigurarea de calatorie a salariatului. Ce tratament fiscal va avea?

asigurare calatorie salariatasigurare sanatate salariatart 76 codul fiscal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca, potrivit Codului fiscal, regula generala potrivit careia asigurarile suportate de angajator pentru salariat reprezinta avantaj impozabil, fiind exceptate doar cele obligatorii si cele voluntare de sanatate si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajator pentru angajatii proprii, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro.


Asigurarea internationala de sanatate, deductibila fiscal in limita a 400 de euro/an

Importanta unei asigurari de sanatate oferite de angajator este justificata si de cresterea anuntata a costurilor medicale din ultimii ani doar in 2017, PWC a estimat ca rata de crestere a costurilor este de 6,5%.

Importanta asigurarii medicale este datorata si beneficiilor extinse ale planurilor...mai multe despre asigurarile medicale >>>


"Care este regimul fiscal al cheltuielilor cu asigurarile de calatorie ale administatorului si/sau salariatilor? Sunt cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil? Sunt asimilate veniturilor din salarii si impozitate ca atare?", intreba cineva pe PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Conform art. 76 alin. (3) lit. g) din Codul fiscal, „primele de asigurare, precum si cu serviciile medicale furnizate sub forma de abonament platite de catre suportator pentru angajatii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii si asimilate salariilor, la momentul platii acestora, altele decat cele obligatorii si cele care se incadreaza in conditiile prevazute la alin. (4) lit. t)” reprezinta avantaje impozabile supuse impozitului pe salarii.

In aceasta situatie, consideram ca trebuie analizat caracterul obligatoriu al unor astfel de cheltuieli privind asigurarea pe timpul calatoriei, respectiv asigurarea medicală, in cazul in care asistenta medicala pentru aceste persoane nu este prevazuta de regulamentele europene sau de un acord bilateral in vigoare incheiat de Romania.

ATENTIE!

Astfel, in situatiile in care angajatorul este obligat sa angajeze astfel de cheltuieli pe perioada calatoriei (de exemplu in unele tari non UE în care nu este acceptat CEASS), ele urmeaza sa fie considerate obligatorii, sumele respective reprezentand venituri neimpozabile la nivelul salariatului.



In ceea ce priveste deductibilitatea la calculul impozitului pe profit, cheltuielile respective vor reprezenta cheltuieli DEDUCTIBILE potrivit art. 25 alin. (2) din Codul fiscal, indiferent de tratamentul fiscal la nivelul persoanei fizice.


Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asigurare calatorie salariatasigurare sanatate salariatart 76 codul fiscal

Data aparitiei: 18 Iunie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Asigurarea de calatorie a salariatului. Ce tratament fiscal va avea? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]