Zile libere PLATITE pentru parintii copiilor, in perioada in care scolile sunt inchise!

zile libere parintiinchidere temporara scolizile libere 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE 4.07.2019:

Vesti bune pentru parintii care au copii pana in 12 ani, in contextul in care propunerea de a le oferi acestora zile libere platite, atat timp cat cursurile celor mici sunt suspendate, a fost votata favorabil de Senat, in data de 3.07.2019.


Stire initiala

Un proiect interesant a fost depus recent la Senat iar acum isi asteapta votul, este vorba despre o propunere legislativa care are in vedere acordarea unor zile libere platite celor care au copii.

Mai exact, acestia ar putea primi zile libere legale in momentul in care scolile sunt inchise din varii motive, cum ar fi vremea nefavorabila sau alte motive obiective.

Asadar, daca aceasta propunere de lege va trece, parintii nu vor mai trebui sa-si faca probleme in momentul in care unitatile scolare sunt inchise temporar.


ATENTIE! In momentul de fata proiectul de lege a fost depus la Senat. Pentru a intra in vigoare si a incepe sa produca efecte este necesar votul favorabil al Parlamentului, promulgarea de catre presedintele tarii si publicarea in Monitorul Oficial.

Desigur ca vor fi invocate motive serioase pentru ca acesti salariati sa poate beneficia de acele zile libere. Vorbim despre situatii de urgenta care nu permit desfasurarea normala a cursurilor ( vreme nefavorabila, incendii, boli, etc), se arata in proiectul de lege.


Care sunt parintii si implicit, salariatii care ar putea beneficia de zile libere platite, in acest context?


Vorbim despre toti cei care au copii cu varste de pana la 12 ani, iar parintii vor fi platiti normal in acele zile libere acordate de catre statul roman.


IMPORTANT:

Parintii vor putea beneficia la cerere de aceste zile libere platite, indiferent daca lucreaza la stat sau in mediul privat si indiferent de locul lor de munca.

Este de mentionat ca aceste zile libere vor fi acordate parintilor in baza unei declaratii pe propria raspundere a unuia dintre acestia, dar care va fi semnata de amandoi parintii in cauza.

Cum era de banuit, doar unul dintre parinti va beneficia de aceste zile libere acordate de stat, pentru a sta cu copiii in timpul suspendarii cursurilor.


Zile LIBERE 2020. Calendarul sarbatorilor legale


In anul 2020, exista 15 zile libere declarate prin lege, pana in momentul de fata.  Doar 11 zile pica in cursul saptamanii, iar restul de 4 sunt in zile de in weekend.


In comparatie cu alte state ale Uniunii Europene, Romania are mai putine zile libere legale, asa ca aceasta chestiune va fi rezolvata pe viitor. Alte tari au si 17 sau 18 zile libere pe an ( Belgia, Lituania si Cipru), asa ca Romania va trebui sa ajunga la acest nivel, in curand...vezi aici calendarul zilelor legale in 2020 >>>






de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
zile libere parintiinchidere temporara scolizile libere 2020

Data aparitiei: 04 Iulie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Zile libere PLATITE pentru parintii copiilor, in perioada in care scolile sunt inchise! Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]