Ce s-a modificat la acea data?
S-a introdus posibilitatea femeilor de a opta pentru continuarea activitatii, chiar si dupa implinirea conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, pana la implinirea varstei de 65 de ani.
ATENTIE!
Aceasta optiune trebuia comunicata angajatorului cu 60 de zile inainte de implinirea conditiilor de pensionare.
Prin Legea nr. 93/2019 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2018 privind prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 354 din 8 mai 2019, termenul in care salariata trebuie sa comunice angajatorului aceasta optiune a fost redus la 30 de zile.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Consilier Codul Muncii
Codul muncii si Legea Dialogului Social
...mai multe despre acest subiect aici, informeaza-te direct de la EXPERTII in legislatia muncii >>>
Legea nr. 89/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri privind recuperarea debitelor reprezentand indemnizatie pentru cresterea copilului, publicata in Monitorul Oficial nr. 340 din 3 mai 2019, a modificat unele obligatii ale angajatorului in raport cu salariata aflata in concediu de crestere a copilului.
A fost introdus un nou concediu suplimentar, reglementat de OUG nr. 26/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial 309 din 19 aprilie 2019.
Potrivit art. 1471, salariatele care urmeaza o procedura de fertilizare, «in vitro», beneficiaza anual, de un concediu de odihna suplimentar, platit, de trei zile care se acorda dupa cum urmeaza:
a) 1 zi la data efectuarii punctiei ovariene;
b) 2 zile incepand cu data efectuarii embriotransferului.
Legea zilierilor nr. 52/2011 a fost din nou modificata, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 309 din 19 aprilie 2019. Prin acest act normativ s-au extins domeniile in care pot fi folositi zilieri.
Tot astfel, a fost modificat tratamentul fiscal al remuneratiei zilierului, mai multe detalii in Consilier Codul Muncii >>>
Hotararea nr. 262/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 333 din 2 mai 2019 prevede noi obligatii ale angajatorului.
Atributiile responsabilului cu egalitatea de sanse si tratament, precum si noi dispozitii care trebuie incluse in Regulamentul intern au fost reglementate.
Alege CD Consilier Codul Muncii! Cele mai importante 7 avantaje pe care vi le ofera acest abonament:
Aveti oricand la-ndemana raspunsul cautat. Fara a fi neaparat specialist in dreptul muncii, fara a citi mii de pagini, a naviga zile intregi pe net sau a plati suplimentar vreun consultant. Consilier Codul Muncii iti ofera pe loc solutia cautata!
Profesionalismul autorilor si al echipei care acorda consultanta specializata va asigura acum confortul si siguranta unor solutii competente, absolut legale si avantajoase, detalii AICI >>>