Angajatorii sunt obligati sa elibereze salariatului sau fostului salariat copii ale documentelor existente in dosarul personal si copii ale paginilor din registrul electronic cu inscrierile referitoare la persoana, impreuna cu un document care sa ateste activitatea pe care acesta a desfasurat-o, pe ce durata, cu ce salariu, cu ce vechime in munca, in meserie si in specialitate...citeste mai multe despre vechimea in munca aici >>>
"Care este termenul de inregistrare in Revisal pentru prima data, a unui spor de vechime in munca".Cred ca raspunsul corect ar fi urmatorul: inregistrarea in Revisal pentru prima data a sporului la salariul de incadrare se inregistreaza in revisal cel tarziu in ziua anterioara producerii efectului, intrucat sporul se adauga pentru prima data la salariul de incadrare si nu in termen de 20 de zile de la data producerii efectului. In intrebarea pusa am scris ca sporul se inregistreaza pentru prima data in Revisal, nu ca a mai fost inregistrat si acum se modifica. Corect?"
Daca sporul nu a fost inregistrat la incheierea contractului si se adauga ulterior, inseamna ca se modifica elementul salariu prin adaugarea unui spor.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
40 Modele de Regulament Intern
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Un spor care nu a existat intr-un anumit procent la incheierea contractului individual de munca se presupune ca aceasta a fost zero. Ori daca la incheierea contractului in speta, salariatul nu a avut negociat spor de vechime sau nu avea vechime la data angajarii si sporul se adauga ulterior, inseamna ca se modifica unul dintre elementele contractului individual de munca si anume elementul salariu.
Angajatorul are obligatia sa transmita in Revisal salariul de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca, potrivit art. 3 alin. (2) lit. h) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.
IMPORTANT!
Orice modificare a datelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se transmit in registru in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii. Exceptie fac situatiile in care modificarea se produce ca urmare a unei hotarari judecatoresti cand transmiterea in registru se face in termen de 20 de zile lucratoare de la data la care angajatorul a luat cunostinta de continutul acesteia (art. 4 alin. (3) din HG 905/2017).
Inscrierea unui spor pentru prima data intr-un contract de munca existent presupune modificarea elementului salariu din contractul individual de munca, ori modificarea salariului se transmite in registru in termen de 20 de zile lucratoare de la data la care aceasta modificare produce efecte.
Un raspuns oferit de PortalCodulMuncii