Concediu fara PLATA pentru studii. Cum se va declara in Revisal?

concediu fara plata 2019concediu fara plata studiiconcediu fara plata revisalconcediu fara plata revisal 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca angajatorii care au nevoie sa opereze in registrul de evidenta a salariatilor (REVISAL) sunt nevoiti sa treaca, incepand cu 1 iunie, la noua versiune a programului.

Este vorba despre cea mai noua, adica REVISAL 6.07, iar in acest context Inspectia Muncii a actualizat ghidul "Raspunsuri la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal, sau a portalului online ReGES."


Ghid practic de completare in REVISAL actualizat conform modificarilor GDPR

Rezolvati acum toate problemele aparute in operarea si transmiterea datelor in ReviSal, vezi mai multe detalii GRATUITE aici >>>


"Avem urmatoarea situatie: am avut o salariata care a completat o cerere de suspendare cu acordul partilor pentru 5 zile de concediu fara plata pentru studii. Aceasta nu a fost declarata in Revisal, insa a fost pontata conform cererii. In luna urmatoare a solicitat din nou concediu fara plata 2 zile, insa pentru motive personale. Aceste zile au fost declarate in Revisal si in pontaj. Va rugam sa ne spuneti daca am procedat corect netransmitand acele zile in Revisal, ci doar in pontaj."


Este demn de mentionat inca de la inceput ca art. 3 alin. (2)  lit. o) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii prevazuti la art. 1 completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:

o) perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu excepţia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.


Astfel, in Revisal se completeaza toate cazurile de suspendare a contractului individual de munca cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale. Potrivit art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Prin urmare, atat concediu fara plata pentru studii cat si concediu fara plata pentru interese personale suspenda contractul individual de munca. Suspendarea in aceste cazuri nu are la baza un certificat medical fapt pentru care se inregistreaza in Revisal atat in cazul in care concediu fara plata este pentru studii sau pentru interese personale.


ATENTIE!

In consecinta, nu ati procedat corect daca nu ati inregistrat in Revisal concediu fara plata pentru studii.


Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu fara plata 2019concediu fara plata studiiconcediu fara plata revisalconcediu fara plata revisal 2019

Data aparitiei: 18 Noiembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediu fara PLATA pentru studii. Cum se va declara in Revisal? Nota: 3.19 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]