a) persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent daca au sau nu statutul de utilitate publica;
b) institutii/autoritati publice/alte entitati juridice care angajeaza personal in baza unui contract individual de munca
Aceste aspecte sunt prevazute in art.1 din HG nr. 905/2017.
Art. 2. (1) precizeaza ca: in registru se inregistreaza, anterior inceperii activitatii, datele mentionate la art. 1 pentru persoanele care urmeaza sa desfasoare activitate in baza unui contract individual de munca incheiat potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Noua lege a pensiilor Ghid practic
...HG nr. 905/2017 completa o poti gasi aici >>>
"HG nr. 905 din 14.12.2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor prevede aplicarea de sanctiuni constand in amenzi contraventionale pentru transmiterea cu intarziere a modificarilor contractuale in Revisal. Care este termenul de prescriptie pentru aplicarea acestor sanctiuni si de cand incepe acesta sa curga?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.
Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
Potrivit art. 13 alin. (1) din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Termenul incepe sa curga de la data transmiterii datelor in Revisal cu intarziere intrucat aceasta data este data savarsirii faptei.
Spre exemplu, 2 aprilie este ziua anterioara inceperii activitatii de catre un salariat iar contractul individual de munca se inregistreaza in data de 3 aprilie. Termenul de prescriptie de 6 luni incepe sa curga de la data de 3 aprilie intrucat aceasta este data savarsirii faptei.
Sursa: PortalCodulMuncii