a) persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent daca au sau nu statutul de utilitate publica;
b) institutii/autoritati publice/alte entitati juridice care angajeaza personal in baza unui contract individual de munca
Aceste aspecte sunt prevazute in art.1 din HG nr. 905/2017.
Art. 2. (1) precizeaza ca: in registru se inregistreaza, anterior inceperii activitatii, datele mentionate la art. 1 pentru persoanele care urmeaza sa desfasoare activitate in baza unui contract individual de munca incheiat potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
...HG nr. 905/2017 completa o poti gasi aici >>>
"HG nr. 905 din 14.12.2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor prevede aplicarea de sanctiuni constand in amenzi contraventionale pentru transmiterea cu intarziere a modificarilor contractuale in Revisal. Care este termenul de prescriptie pentru aplicarea acestor sanctiuni si de cand incepe acesta sa curga?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.
Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
Potrivit art. 13 alin. (1) din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Termenul incepe sa curga de la data transmiterii datelor in Revisal cu intarziere intrucat aceasta data este data savarsirii faptei.
Spre exemplu, 2 aprilie este ziua anterioara inceperii activitatii de catre un salariat iar contractul individual de munca se inregistreaza in data de 3 aprilie. Termenul de prescriptie de 6 luni incepe sa curga de la data de 3 aprilie intrucat aceasta este data savarsirii faptei.
Sursa: PortalCodulMuncii