Basescu: Scaderea cotei unice nu mi se pare o solutie, eu as sustine scaderea contributiilor

cota unicascaderea contributiilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Basescu: Scaderea cotei unice nu mi se pare o solutie, eu as sustine scaderea contributiilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca reducerea cotei unice nu este o solutie, ca TVA nu va creste si a subliniat ca sustine scaderea contributiilor salariatilor.

"(TVA . n.r.) nu are cum sa creasca. In orice caz, in UE taxa pe valoarea adaugata mai mare de 25% nu e posibil", a declarat Traian Basescu la Pro TV.

El a adaugat ca scaderea nivelului cotei unice nu este o solutie.

"Nu cred ca este o solutie. Va pot spune ca sunt in discutii chiar cu specialisti pe tema asta, cu PDL, cu o echipa formata de Adriean Videanu, care vine cu varianta reducerii cotei unice. Nu mi se pare o solutie. Dau si un argument simplu: dincolo de orice altceva, avem marii contributori la bugetul de stat din cota unica - Petrom, Rompetrol, Dacia, Nokia, cei care, sa spunem, au performanta. Reducerea de la 16 la 12 sau la 10 inseamna un deficit in buget. Cu ce le compensam? Cu cei care acum fac evaziune la 16%?!", a mai spus Basescu.

El a adaugat ca spera ca va fi posibila o scadere a contributiei salariatilor.

"Asta as sustine daca am gasi o solutie de compensare in buget. Scaderea contributiilor este esentiala", a precizat seful statului.

El a apreciat ca in prezent este nevoie de stabilitatea a sistemului fiscal.

Potrivit proiectului de buget pentru 2011, obtinut de MEDIAFAX, pensiile din sistemul public, inclusiv pensia minima garantata acordata in prezent sub forma unei indemnizatii sociale, vor fi inghetate la valorile actuale pe parcursul anului viitoe, iar contributiile de asigurari sociale percepute angajatorului si angajatului nu vor scadea sub nivelul actual.

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat, joi, ca exista o presiune puternica din partea PDL pentru scadere cotei unice la 10% sau 12%, insa atat timp cat nu vor fi gasite solutii de compensare a pierderilor estimate la buget, aceasta masura nu va putea fi luata.

Guverrnatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca nivelul contributiilor platite de firme si salariati este enorm pentru a mentine un anumit nivel al pensiilor, insa descurajeaza astfel munca, exact elementul care poate asigura un nivel ridicat al pensiilor

Sursa Mediafax.ro


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cota unicascaderea contributiilor

Data aparitiei: 18 Octombrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Basescu: Scaderea cotei unice nu mi se pare o solutie, eu as sustine scaderea contributiilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]