Impozitul de 1% aplicat firmelor cu venituri sub 1 milion de euro. De ce se vor pierde peste 100.000 de locuri de munca

Mara Dobrin
Mara Dobrin
31 Octombrie 2017
31 Octombrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
impozit 1% companiimajorare salariu minim brut 2018cas si cass angajati 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ultimele modificari ale Codului Fiscal semnaleaza masura de a aplica, in cazul firmelor cu venituri sub 1 milion de euro, a impozitului de 1% din cifra de afaceri.

Guvernul are in vedere majorarea numarului microintreprinderilor care sa beneficieze de impozit de 1% pe veniturile realizate, prin cresterea plafonului de incadrare ca microintreprindere de la 500.000 de euro la 1 milion de euro. In prezent, IMM-urile care realizeaza cifra de afaceri intre 500.000 de euro si 1 milion de euro platesc impozit de 16% pe profit...citeste mai multe aici despre modificarile fiscale >>>

In acest sens, presedintele Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania este de parere ca aceasta masura va duce la pierderea a peste 112.000 de locuri de munca:

"Cota unica de 1% aplicata cifrei de afaceri pentru companiile cu venituri sub 1 milion euro poate aduce o reducere a impozitelor platite de aceste companii de aproximativ 631 milioane de lei. Castiga 27% dintre aceste firme, respectiv companiile cu venituri sub 0,5 mil euro si zero angajati, precum si firmele cu venituri intre 0,5-1 mil euro si profit brut peste 6,25%. Doar 3% dintre companii pierd, restul de 70% platind un impozit identic. Totusi, efectul final este mult mai mic, deoarece se pot pierdere aproape 112.153 locuri de munca, deci aproximativ 2% din forta de munca angajata (din cauza disparitiei interesului fiscal), iar majorarea salariului minim pe economie poate anula pana la jumatate din optimizarea fiscala respectiva", a declarat Iancu Guda, pentru Mediafax.


Presedintele Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania este de parere ca reducerea impozitului platit de companiile care au venituri sub 1 milion euro trebuie analizata tinand cont si de majorarea salariului minim brut la 1.900 lei incepand cu anul viitor.

Asadar, intre 34% - 47% din optimizarea fiscala este anulata de majorarea cheltuielilor privind forta de munca.

Cele mai afectate domenii vor fi:

- cel al articolelor de imbracaminte si incaltaminte
- industria alimentara
- comertul cu amanuntul



In cazul acestor industii, facilitatile fiscale nu vor mai fi de folos, avand in vedere ca majorarile salariale anuleaza aproape totul.


Sursa: Mediafax

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]