In acest context, aproximativ 20% din cheltuielile salariale ar urma sa sa fie deduse din impozitul pe profit.
Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputatilor in cursul zilei de 6 septembrie 2017:
"Proiectul de lege inregistrat da posibilitatea salariatilor din mediul privat sa poata primi al 13-lea si al 14-lea slariu. Ne dorim alinierea la realitatea europeana. (...) Ca atare, PNL vine in intampinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care care salariatii societatilor comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi al al 13-lea si al 14-lea salariu", conform deputatului PNL Ion Stefan, initiatorul acestui proiect.
Asa cum am mentionat in randurile de mai sus, aproximativ 20% din cheltuielile salariale ar putea fi deduse din impozitul pe profit, asa ca nu vor afecta bugetul de stat:
„Prin aceasta propunere bugetul de stat nu va fi vaduvit de anumite venituri, ci dimpotriva vor fi incasari suplimentare la buget, prin impozitul pe salariu, cheltuieli cu sanatatea, cheltuieli sociale care vor fi suportate tot de societati prin acordarea acestor salarii (...)", sustine deputatul, conform Mediafax.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Stefan a mai declarat si ca bugetul de stat ar putea incasa peste 2 miliarde, daca se va oferi aceasta facilitate angajatilor din mediul privat.
Schimbari noi in Codul fiscal: TVA, impozitul pe profit si impozitul pentru microintreprinderi
Conform mai multor propuneri, au intrat in vigoare mai multe modificari aduse Codului fiscal in ce priveste domeniul TVA, impozitul pe profit si impozitul pe microintreprindere.
Modificarea care vizeaza Impozitul pe profit se aplica asociatiilor de proprietari care intra in sfera contribuabililor platitori de impozit pe profit, dar nu raman in sfera contribuabililor...citeste mai multe aici >>>