Cetatenii non-UE vor avea un acces mai usor pe piata muncii

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
23 Iunie 2017
23 Iunie 2017
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
piata munciiangajare strainipiata muncii romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru cetatenii care nu fac parte din Uniunea Europeana, dar a r dori sa lucreze in cadrul acesteia. Comisia Europeana a lansat recent „Instrumentul european de stabilire a profilului de competente al resortisantilor din tarile terte”, cu ajutorul caruia acestia isi pot prezenta competentele, calificarile si experienta intr-un mod care sa fie usor de inteles de angajatori, furnizorii de servicii de educatie si formare, precum si de organizatiile din intreaga Uniune Europeana.

Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, Marianne Thyssen, a declarat in aceasta privinta: „In contextul actual al pietei muncii, toata lumea trebuie sa aiba posibilitatea sa isi foloseasca la maximum competentele. Nu putem irosi talentele cetatenilor din tarile terte.


"Instrumentul de stabilire a profilului de competente” pe care l-am elaborat va facilita accesul acestora pe piata muncii. Acesta va permite, de asemenea, administratiilor nationale sa isi faca o imagine clara despre competentele si calificarile lor. Astfel, administratiile vor putea sa depaseasca anumite dificultati si sa profite de posibilitatile legate de integrarea pe piata muncii a refugiatilor, a solicitantilor de azil si a altor migranti, creandu-se o situatie benefica pentru toata lumea."


Pe langa faptul ca va oferi, asemenea unui CV, o imagine de ansamblu a profilului de competente al unui cetatean din afara UE, acest instrument va ajuta organizatiile care lucreaza cu migrantii sa identifice nevoile specifice ale acestora atunci cand este vorba de integrarea pe piata muncii. El va fi folosit de centrele de primire, serviciile de integrare, serviciile publice de ocupare a fortei de munca si alte organizatii care ofera servicii resortisantilor din tari terte.


"Instrumentul european de stabilire a profilului de competente" este una dintre cele zece prioritati de actiune enuntate in Noua agenda pentru competente in Europa.

Scopul instrumentului de stabilire a profilului competentelor este de a solutiona problema nepotrivirii dintre acestea si oferta de locuri de munca, in cazul cetatenilor din afara UE. Unii dintre ei, cu un nivel inalt de educatie, sunt deseori supra-calificati, adica ocupa un loc de munca sub nivelul lor, iar altii, cu un nivel scazut de educatie, au nevoie de studii si formare suplimentare pentru a obtine competentele necesare pe piata fortei de munca.


Sursa: europa.eu

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]