Incetarea contractului individual de munca inainte de data prevazuta. Cum se procedeaza

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
17 Mai 2017
17 Mai 2017
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
cim perioada temporaracodul muncii 2017contract de munca temporar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca,  potrivit art. 95 alin. (4) din Codul muncii, contractul de munca temporara inceteaza la terminarea misiunii pentru care a fost incheiat sau daca utilizatorul renunta la serviciile sale inainte de incheierea misiunii, in conditiile contractului de punere la dispozitie.


Iata o situatie prezentata pe PortalCodulMuncii.ro: "Avem un salariat cu contract de munca temporara incheiat pana la data de 01.01.2018. Utilizatorul vrea sa renunte la acest salariat incepand cu data de 01.06.2017. Cum putem inceta contractul de munca? Ce putem face in acest sens?"


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:

Contractul de punere la dispozitie trebuie sa cuprinda prevederi privind posibilitatea utilizatorului de a renunta la serviciile salariatului temporar inainte de incheierea misiunii si conditiile in care acesta poate renunta.

In baza documentelor (contract de punere la dispozitie din care sa rezulte cele mai sus prevazute si declaratia utilizatorului de renuntare la serviciile salariatului temporar din care sa rezulte data de la care se renunta la aceste servicii) angajatorul intocmeste decizia prin care constata incetarea de drept a contractului de munca temporara pe care o comunica salariatului si o inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor.


ATENTIE! Data incetarii este data renuntarii utilizatorului la serviciile salariatului.

Daca conditiile prevazute nu sunt indeplinite devin aplicabile dispozitiile art. 100 din Codul muncii conform carora, agentul de munca temporara care concediaza salariatul temporar inainte de termenul prevazut in contractul de munca temporara, pentru alte motive decat cele disciplinare, are obligatia de a respecta reglementarile legale privind incetarea contractului individual de munca pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

 Daca nu sunt indeplinite conditiile pentru incetarea de drept a contractului de munca temporara, angajatorul va trebui sa respecte reglementarile legale privind incetarea contractului individual de munca pentru motive care nu tin de persoana salariatului, prevazute de art. 65 si urmatoarele din Codul muncii.


Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]