SSM: salariatului aflat in incapacitate temporara de munca i se poate majora salariul?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
13 Decembrie 2016
13 Decembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
incapacitate temporara de muncamajorare salariu concediu medicalnorme ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator trebuie sa se preocupe de bunastarea salariatilor sai, iar normele de securitate si sanatate in munca sunt obligatorii pentru orice companie angajatoare.    

Daca vorbim de un accident sau un eveniment care au produs incapacitatea de munca unui salariat, lucrurile se schimba. Este de la sine inteles ca angajatorul are obligatia de a numi, prin decizie scrisa, comisia de cercetare a evenimentului.

Conform legislatiei in vigoare, comisia de cercetare a evenimentului va fi compusa din cel putin 3 persoane, care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: citeste mai multe aici despre cercetarea evenimentelor in munca >>>

Dar ce se petrece cand un salariat se afla in incapacitate temporara de munca, dar angajatorul sau doreste sa ii majoreze salariul in aceasta perioada? Cum se va proceda in acest sens?

"Un salariat se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca. In aceasta perioada au loc negocieri salariale. Va rugam sa ne precizati cand se intocmeste actul aditional la CIM si de cand se aplica majorarea salariala in cazul salariatului in cauza", intrebare extrasa din PortalCodulMuncii.ro


Specificam de la inceput ca pentru a modifica salariul se impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.


ATENTIE: daca in momentul negocierii salariului, salariatul se afla in incapacitate temporara de munca, acesta are contractul de munca SUSPENDAT, conform Codului Muncii.

Asadar, pe durata suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractual individual de munca inceteaza de drept, conform art. 49 din Codul Muncii.


In concluzie, pe durata suspendarii contractului salariul NU poate fi modificat. In contextul in care durata incapacitatii temporare de munca este mai mare de 20 de zile lucratoare de la data majorarii salariilor, aceasta va avea loc la data incetarii incapacitatii temporare de munca.


Pentru mai multe detalii citeste PortalCodulMuncii



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]