Majorarea salariului minim pe economie in 2017: sindicalistii vor 200 de lei in plus la salariu

salariu minim 2017cresteri salariale 2017majorare salarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In decursului zile de luni (28 noiembrie) sindicatele au cerut majorarea salariului minim pe economie, dar patronatele resping orice crestere salariala, considerand ca acestea nu trebuie decise in timpul perioadelor electorale.


 
 
Reprezentantii Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR): "Confederatiile patronale nu sustin o comunicare publica pe tema salariului minim, ca lupta electorala, de care se delimiteaza ferm, considerand-o total inadecvata si inoportuna in aceste zile de final de mandat, in care ar trebui prezentat bilantul mecanismelor create de actualul Guvern si al rezultatelor inregistrate pentru piata muncii, pentru intreprinderi si economie. Cresterile salariale nu trebuie decise in perioadele electorale si pentru scopuri politice, ci pe baza unor analize ale multiplelor implicatii la nivel macroeconomic si fundamentari obiective...", se arata in comunicatul acestora, conform Agerpres. 
 



 
ACPR sustine necesitatea functionarii unei structuri tripartite


 
 
 
ACPR a mai mentionat ca exista necesitatea unei structuri tripartite, formata din ministerele de competenta (Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei), confederatiile patronale si sindicale.



 
 
Totodata, Ministerul Muncii a aratat ca o crestere salariala, in momentul prezent, va avea efecte negative asupra microintreprinderilor, ratei de ocupare si somajului, veniturilor bugetare, economiei. INCSMPS (Institutului National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale) a realizat un studiu in acest sens, luand in considerare factori precum: rata somajului si a ocuparii fortei de munca, cresterile salariale si economia tarii.
 



 
 
Pe data de 28 noiembrie anul curent, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu a declarat ca sindicatele si patronatele vor dezbate, in cursul saptamanii viitoare, care ar trebui sa fie valoarea salariului minim in 2017, iar decizia va fi luata dupa alegerile electorale, adica dupa data de 14 decembrie, anul curent.



 
 
Presedintele Bogdan Hossu: "Partea sindicala a ridicat problema a cresterii cu 200 de lei, adica de la 1250 de lei, de la 1 ianuarie sa fie 1450 de lei. La propunerea unei parti a angajatorilor de a aplica acest lucru tot de la 1 mai anul viitor le-am aratat ca ar trebui in momentul respectiv sa crestem de la 1450 de lei, la 1550 de lei si ca este preferabil sa se aplice de la 1 ianuarie. A ramas ca pe 12 sau 13, deci imediat dupa alegeri sa mai fie o noua intalnire. S-a solicitat partenerilor sa incerce sa gaseasca o parte consensuala. O sa vedem saptamana viitoare. Speram sa facem o intalnire cu partea patronala si in urma intalnirii din 12-13, probabil pe 14, cand e sedinta de guvern, se va da hotararea de guvern cu salariul minim garantat in plata pentru anul 2017".



 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariu minim 2017cresteri salariale 2017majorare salarii

Data aparitiei: 29 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Majorarea salariului minim pe economie in 2017: sindicalistii vor 200 de lei in plus la salariu Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]