Termenul de adoptare a noilor organigrame din structurile locale a expirat.

organigramepublice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autoritatile locale au avut termen pana luni, 16 august, sa adopte noile organigrame, conform deciziei Executivului de reducere a numarului de posturi in sistemul public. Aproape toate organigramele institutiilor publice locale din toata tara care au fost refacute, conform prevederilor ordonantei privind reducerea numarului de angajati din administratia publica, au fost avizate, a declarat seful ANFP, Szakal Andras.

"Inca nu au fost finalizate situatiile privind numarul total al functiilor de conducere, de executie si al celor contractuale din institutiile administratiei publice locale din toata tara, insa, la nivel de procent, putem spune ca 99,99 la suta din noile organigrame au primit aviz favorabil", a declarat luni, pentru MEDIAFAX, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Szakal Andras.

Potrivit presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, din cele 3.227 de organigrame doar 14 nu au fost avizate.

Intre cele 14 organigrame neavizate se afla si organigrama Primariei Cogealac, din judetul Constanta, (unde primarul si viceprimarul au fost arestati preventiv in urma unui scandal privind amplasarea unui parc eolian-n.r.) sau organigrama Primariei din localitatea Iepuresti, judetul Giurgiu, (unde exista un conflict in desfasurare intre primar si Consiliul Local-n.r.).

Toate cele 14 cazuri de organigrame neavizate sunt fie de la institutii cu probleme ale primarilor sau viceprimarilor, fie de la institutii la care exista alte probleme care nu tin de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a precizat sursa citata.


Totodata, intre cele 14 sunt si cazuri in care noile organigrame propuse spre avizare nu respecta numarul legal de functionari prevazut de legislatia in materie.

Premierul Emil Boc avertiza, in 1 august, ca Guvernul va sista transferul de fonduri catre bugetele locale in cazul in care administratiile nu modifica pana la jumatatea lunii august organigramele structurilor locale.
Primul-ministru sustinea, in videoconferinta cu prefectii, ca data de 16 august este termenul limita pana la care autoritatile locale trebuie sa adopte noile organigrame.

"Daca nu se face, le taiem banii. Asta este singura sanctiune. Nu mai primesc bani din cotele defalcate, de la Bucuresti, si atunci sa vedem cum se vor descurca consiliile judetene sau primariile cu proprii lor bani, daca nu fac acest proces de restructurare", afirma Boc.
Premierul preciza ca organigramele trebuie sa fie trimise spre avizare la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. SURSA: Mediafax

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
organigramepublice

Data aparitiei: 16 August 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Termenul de adoptare a noilor organigrame din structurile locale a expirat. Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]