Noua lege a salarizarii in sistemul bugetar ar putea fi aplicata din decembrie 2015. Salariul minim va fi de 1.200 de lei

Adela Simonescu
Adela Simonescu
08 Iulie 2015
08 Iulie 2015
Adela Simonescu
Adela Simonescu
salarizare bugetarisalariul minim bugetarisalariu minim institutii publice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noua lege a salarizatii pentru bugetari ar putea fi aplicata in curand si va fi axata pe un raport de 1 la 18 intre salariul minim si salariul maxim.

Conform Ministrului Muncii, Rovana Plumb, noua lege a salarizarii in sistemul bugetar va contine 5 trepte principale de salarizare precum si un set de principii si criterii stabilitate in urma discutiilor cu institutiile internationale si cu partenerii sociali, informeaza Agerpres.


Salarizarea in sistemul bugetar este haotica. Avem nevoie de o lege noua

"Avem nevoie de o lege noua de salarizare, pentru ca, in sistemul de fata, salarizarea in sistemul bugetar este haotica, nu se respecta niciun fel de principiu, niciun fel de criteriu. E nevoie de stabilirea unor principii, unor criterii.

Noi le-am discutat deja cu institutiile internationale. Astazi am avut primele consultari, acum am terminat discutiile cu partenerii sociali din sistemul de Educatie.

Sustenabilitatea financiara este unul dintre principiile care vor sta la baza acestei legi, adica stabilirea majorarilor salariale se va face pe baza bugetului pe care il vom avea predictibil.

Motivarea este un alt principiu, dar si performanta profesionala, ca si noutate, astfel incat sa putem sa aducem in sistem specialisti, iar fiecare ordonator de credite sa-si stabileasca anumite criterii, in functie de care se va face evaluarea performantei profesionale.

Ca si criterii — competente profesionale, nivelul studiilor, coordonare, responsabilitate si impactul deciziilor, conditii de munca, incompatibilitati si regimuri speciale
", a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.


In sistemul bugetar, salariul minim va fi de 1.200 de lei.

"Incercam sa finalizam cat mai repede aceasta lege a salarizarii.", a confirma dna Rovana Plumb.

"Sigur, salariul minim pe economie va fi de la 1 ianuarie 2016, dar Legea salarizarii in sectorul bugetar s-ar putea sa-si inceapa aplicabilitatea din decembrie anul acesta, insa in functie de spatiul fiscal bugetar.", a precizat Rovana Plumb, conform Agerpres.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]