Ministrul, care a participat la ceremonia de deschidere a anului universitar, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, a mai adaugat ca trebuie sa existe anumite date pe baza caruia sa fie fundamentata valoarea salariului.
"O sa avem saptamana aceasta o reuniune. Miercuri, dupa sedinta de Guvern, am programat o reuniune pentru a discuta stadiul de etapa pe partea de salariu minim. Am finalizat achizitia care ne va permite sa punem datele in ordine in domeniu si voiam sa discutam calendarul cu partea sindicala", a adaugat ministrul, conform Agerpres.
Situatia va fi dezbatuta pana la jumatatea lunii octombrie
Toate datele necesare vor fi stranse pana la jumatatea lui octombrie, iar in acest fel va exista un punct de plecare pe care toti partenerii sa il poata analiza.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
40 Modele de Regulament Intern
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
"Acest lucru nu este posibil (valoarea salariului minim pentru 2017 — n.r.) pentru a fi stabilit decat dupa ce parcurgem niste date si avem niste discutii bazate pe evidenta si nu doar o negociere pur si simplu. Cel mai devreme sfarsitul lunii noiembrie", a mai declarat Dragos Pislaru.
De asemenea presedintele organizatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat zilele trecute, dupa consultarile pe tema Legii salarizarii unitare, care au avut loc la Guvern, in cadrul Consiliului National Tripartit (CNT), ca unul din subiectele discutate a fost salariul minim, si ca, cel tarziu la 15 octombrie, va iesi actul normativ care sa ofere posibilitatea unitatilor economice sa isi poate finaliza bugetele in 2017.