legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Model de adeverinta asigurat + coasigurati

coasiguratasigurari sociale
La inceputul anului 2016, modelul adeverintei in baza carora se vor acorda concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate a fost introdus in Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, prin Ordinul 43/8/2016.

In ceea ce priveste adeverinta de asigurat ce include si coasiguratii, modelul este inclus in Anexa nr, 2 de la Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitatii de asigurat din 08.09.2014, aprobate prin OCNAS 581/2014.

Prin urmare, angajatorul va elibera salariatului ambele adeverinte, urmand ca acesta sa o foloseasca pe cea care ii este necesara: adeverinta asigurat – in temeiul Ordinului 43/2016; adeverinta coasigurat – in temeiul Ordinului 581/2014.

Va reamintim faptul ca, potrivit 12 alin. (1) lit. e) din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor Ordinului 581/2014, persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de ANAF, potrivit fiecarei categorii.

Informatii detaliate privind documentele prin care se face dovada calitatii de coasigurat AICI>>>

Modelul de adeverinta asigurat ce include coasiguratii arata in felul urmator:

"Denumirea angajatorului ...............................
Cod fiscal
(CUI/CNP angajator/persoana fizica) .........................
Nr. de inregistrare la registrul comertului .........................
Nr. de inregistrare din ............... data de ...................

ADEVERINTA

Prin prezenta se certifica faptul ca domnul/doamna .................................., CNP ............................, act de identitate ............... seria .............. nr. ..............., eliberat de ................... la data de ...................., cu domiciliul in .........................., str. .............. nr. ............., bl. ............., ap. ..........., sectorul/judetul .................., are calitatea de salariat incepând cu data de .... si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006
privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere)..."

Gasiti modelul in format integral, precum si model de adeverinta asigurat, pe Portalcodulmuncii.ro

Sursa: Portalcodulmuncii.ro

de LegislatiaMuncii.ro


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
coasiguratasigurari sociale

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 18 Aprilie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Model de adeverinta asigurat + coasigurati Nota: 4.22 din 5 - 9 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

Comentarii (1)


adrian456
10-Feb-2017

superb asssss

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Salariata revenita din CCC. Modificare functie. Incetare CIM in perioada de probaIntrebare: O salariata revine din concediu crestere copil pana la 2 ani pe postul suspendat. Angajatorul ii propune un alt post in alt departament, salariata accepta. Se poate pune perioada de proba pentru noua pozitie? In aceasta situatie pot sa ii incetez contractul dupa perioada de proba? sau trebuie sa respect cele 6 luni de la revenirea din suspendare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Nerespectarea obligatiilor din informare la angajare. ConsecinteIntrebare: In cazul in care unui salariat i s-a precizat in Informarea prealabila angajarii ca, dupa 6 luni de activitate, va primi o marire salariala, dar nu a fost precizat in contractul individual de munca, care ar fi sanctiunea pe care angajatorului ar putea-o primi ca urmare a nerespectarii acordarii maririi? In plus, prin procedura interna, dupa cele 6 luni de activitate, salariatului i s-a intocmit de catre superiorul direct o evaluare conform careia nu a acumulat suficienta experienta si nu isi...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]