Trei sferturi dintre romani refuza sa dea spaga pentru a obtine un loc de munca si peste 17 la suta ar fi dispusi sa dea bani pentru obtinerea unui job pe care il considera "bun", rezulta dintr-un sondaj de opinie "Spaga - pro sau contra", realizat de Jobsinro.ro in perioada 12 - 17 martie.
Intrebarile sondajului au fost vizat corectitudinea procesului de angajare din Romania din perspectiva angajatului, in urma raspunsurilor centralizate rezultand ca cinci la suta dintre participanti au obtinut ultimul loc de munca dand spaga, iar alti doi la suta au afirmat ca au obtinut in acest mod cel putin un loc de munca.
De asemenea, 17,3 la suta dintre persoanele care au completat chestionarul au afirmat ca sunt dispuse sa dea spaga "pentru obtinerea unui job bun" si doar 0,4 la suta au fost in situatia in care au incercat sa dea spaga si au fost refuzati.
Majoritatea persoanelor chestionate (75,3 la suta) au afirmat ca refuza sa dea bani pentru a fi angajate.
"Este important de observat ca procentul celor care ar da spaga este de peste doua ori mai mare decat procentul celor care au utilizat spaga cu succes, sau, altfel spus, angajatorii sunt mai putin receptivi la argumentul spaga", precizeaza initiatorii sondajului.
Sondajul de opinie s-a desfasurat la nivel national, in total 1.627 de vizitatori ai site-ului Jobsinro.ro, dintr-un total de 37 000 de vizitatori unici, completand chestionarul.
SURSA: Mediafax
- Care sunt metodele de evaluare a performantelor angajatilor cel mai des folosite in managementul resurselor umane si pe care le puteti aplica imediat cu ajutorul formularelor de evaluare din lucrare?
- Cum sa realizati evaluarea posturilor din firma dvs. - metode de evaluare a posturilor, formulare si modele?
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Noua lege a pensiilor Ghid practic
- Cum sa aflati daca angajatii dvs. au nevoie de formare profesionala si cum sa elaborati programul de formare profesionala?
- Ce sistem de salarizare este potrivit pentru firma dvs. si cum sa stabiliti corect structura de salarizare si nivelul de salarizare?
- Ce cheltuieli deductibile poate face firma pentru motivarea angajatilor si pentru fidelizarea resurselor umane cheie?
- Ce solutii functioneaza ca alternative la cresterile salariale?
- Cum sa-i determinati pe angajati sa fie constienti de toate costurile suportate de angajator si sa aprecieze beneficiile oferite de firma?