Efectele crizei fortei de munca: salariile si bonusurile din mediul privat, in crestere

criza fortei de muncabonusuri salarialecrestere salariale mediu privat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru cei care lucreaza in mediul privat, dat fiind faptul ca salariile au crescut cu 8%, iar bonusurile cu aproximativ 22%, in al treilea trimestru din acest an.


 "Evolutia salariilor a fost resimtita in toate zonele. Acest lucru se explica prin concurenta tot mai puternica intre companii pe piata fortei de munca. In acest moment, multi angajatori se confrunta cu foarte mari dificultati in a gasi personalul necesar, in prima faza, si in a-i retine, in a doua faza", declara Adrian Stanciu, CEO Smartree, companie care a realizat analiza Smartree Workforce Index.


Lipsa fortei de munca in domenii precum IT si Retail


Analiza mai arata un fapt cu care se confrunta angajatorii care activeaza in Romania: lipsa fortei de munca. Cel putin in domenii precum IT si Retail, care sunt puse in situatia de a-si infrana procesul de dezvoltare, din pricina lipsei de personal.


Tocmai pentru a atrage candidati, firmele care doresc sa se dezvolte au ales sa apeleze la introducerea bonusarii, adica marirea valorii bonusurilor deja oferita. In acest sens, s-a ajuns la practicarea metodei de recrutare direct de la companiile competitoare, ceea ce a dus si la marirea salariilor.

In domeniile Financiar-bancar si Asigurari au avut loc cele mai mici cresteri salariale.

Astfel, s-a inregistrat o crestere de 22,34% a bonusurilor in al treilea trimestru, fata de perioada similara a anului trecut.

 Conform analizei, managerii nu mai considera ca este necesar sa astepte pana la sfarsitul anului pentru a le oferi bonusuri angajatilor, ci realizeaza acest fapt de-a lungul anului. Desigur, acestia evalueaza performanta si rezultatele mai des, pentru a vedea daca aceste metode au rolul de a stimula angajatii sa lucreze mai eficient.

In al treilea trimestru al anului curent s-a inregistrat o crestere de 7% a numarului de angajari, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Astfel, cresterea salariului si marirea valorii bonusurilor par sa dea roade.


Firmele din Romania considera ca este criza de forta de munca: de ce nu se ocupa joburile disponibile


Mai bine de 72% dintre locurile de munca scoase la concurs de catre companii nu sunt ocupate, Romania confrandu-se cu un adevarat deficit de forta de munca, mai multe despre aceasta criza poti citi aici.



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
criza fortei de muncabonusuri salarialecrestere salariale mediu privat

Data aparitiei: 27 Octombrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Efectele crizei fortei de munca: salariile si bonusurile din mediul privat, in crestere Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]