Ingrijorator: Romania are cea mai mare pondere a tinerilor fara slujba in Europa

12 Martie 2014
12 Martie 2014
somajsomaj in randul tinerilorsomeri tineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Romania este tara din UE cu cea mai mare pondere a tinerilor care nu au nicio slujba si nici nu sunt cuprinsi in vreo forma de scolarizare, a declarat luni, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu.

"Romania inregistreaza cel mai mare procent NEET - cei fara slujba si cei care nu sunt cuprinsi in nicio forma de scolarizare - din tarile Uniunii Europene. La nivelul UE, in aceasta categorie, sunt 6,8 milioane de tineri din categoria 25-29 ani, aceasta insemnand aproximativ 1 din 5 tineri", a spus Costoiu, la conferinta internationala "Mentinerea tinerilor pe piata fortei de munca, in sistemul educational si/sau in programe de formare profesionala: Provocari comune - solutii comune", organizata la Palatul Parlamentului.

Conform ministrului, in Romania discutam despre o pondere de 23% a tinerilor care nu au slujba si nici nu sunt cuprinsi in vreo forma de pregatire, mult peste media UE.

Ministrul delegat considera ca este necesara o intervenit "complexa si rapida", in care masurile din sfera educatiei si formarii profesionale sa fie secondate de unele din aria ocupationala, noteaza Mediafax.

Mai mult, Mihnea Costoiu a declarat ca spera ca in curand, in universitatile romanesti sa existe obligativitatea cursurilor de antreprenoriat.

"Sa ai o cifra a somajului in randul generatiei tinere de peste 25% este, cred, aproape o drama. De aceea, eu nu pot decat sa apreciez masurile pe care Comisia Europeana le-a luat prin stabilirea unui program care sa fie destinate integrarii generatiei tinere pe piata muncii. Trebuie sa gasim raspunsul la intrebarea ce trebuie sa facem nou in scoala romaneasca, oricare ar fi nivelul scolii, in asa fel incat sa crestem sansa absolventilor de a se integra pe piata muncii. Importanta este pregatirea tinerilor in asa fel incat sa se poata adapta la schimbarile de pe piatamuncii. Cred ca scoala trebuie sa pregateasca generatia tanara si pentru joburi care nu s-au nascut inca", a declarat Ecaterina Andronescu, citata de Mediafax.


NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]