legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

PSI: Structura scenariului de securitate la incendiu (partea I)

SSM si PSIsecuritate la incendiu
Structura scenariului de securitate la incendiu (partea I)

1.Caracteristicile constructiei sau amenajarii

1.1. Datele de identificare

(A) Se inscriu datele necesare identificarii constructiei/amenajarii: denumire, proprietar/beneficiar, adresa, nr. de telefon, fax, e-mail etc.

(B) Se fac referiri privind profilul de activitate si, dupa caz, privind programul de lucru al obiectivului, in functie de situatia in care se elaboreaza scenariul de securitate la incendiu.

1.2. Destinatia

Se mentioneaza functiunile principale, secundare si conexe ale constructiei/amenajarii, potrivit situatiei pentru care se intocmeste scenariul de securitate la incendiu.

1.3. Categoria si clasa de importanta

(A) Se precizeaza categoria de importanta a constructiei, stabilita conform Regulamentului privind stabilirea categoriei de importanta a constructiilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 766/1997 pentru aprobarea unor regulamente privind calitatea in constructii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 352 din 10 decembrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, si in conformitate cu metodologia specifica.

(B) Se precizeaza clasa de importanta a constructiei potrivit reglementarilor tehnice, corelata cu categoria de importanta.

1.4. Particularitati specifice constructiei/amenajarii

(A) Se prezinta principalele caracteristici ale constructiei/amenajarii privind:

a) tipul cladirii: civila, inalta, foarte inalta, cu sali aglomerate, de productie sau depozitare, monobloc, blindata, cu functiuni mixte etc., precum si regimul de inaltime si volumul constructiei;

b) aria construita si desfasurata, cu principalele destinatii ale incaperilor si ale spatiilor aferente constructiei;

c) numarul compartimentelor de incendiu si ariile acestora;

d) precizari referitoare la numarul maxim de utilizatori: persoane, animale etc.;

e) prezenta permanenta a persoanelor, capacitatea de autoevacuare a acestora;

f) capacitati de depozitare sau adapostire;

g) caracteristicile proceselor tehnologice si cantitatile de substante periculoase, potrivit clasificarii din Hotararea Guvernului nr. 95/2003 privind controlul activitatilor care prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 120 din 25 februarie 2003;
h) numarul cailor de evacuare si, dupa caz, al refugiilor.

(B) Precizari privind instalatiile utilitare aferente cladirii sau amenajarii: de incalzire, ventilare, climatizare, electrice, gaze, automatizare etc., precum si a componentelor lor, din care sa rezulte ca acestea nu contribuie la initierea, dezvoltarea si propagarea unui incendiu, nu constituie risc de incendiu pentru elementele de constructie sau obiectele din incaperi ori adiacente acestora, iar in cazul unui incendiu se asigura conditii pentru evacuarea persoanelor.

2. Riscul de incendiu

(A) Identificarea si stabilirea nivelurilor de risc de incendiu se fac potrivit reglementarilor tehnice specifice, luandu-se in considerare:

a) densitatea sarcinii termice;

b) clasele de reactie la foc, stabilite potrivit criteriilor din Regulamentul privind clasificarea si incadrarea produselor pentru constructii pe baza performantelor de comportare la foc, aprobat prin Ordinul comun al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului si al ministrului administratiei si internelor nr. 1.822/394/2004, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 90 din 27 ianuarie 2005, din reglementarile tehnice specifice, precum si din caracteristicile si proprietatile fizico-chimice ale materialelor si substantelor utilizate;

c) sursele potentiale de aprindere si imprejurarile care pot favoriza aprinderea si, dupa caz, timpul minim de aprindere, precum si timpul de atingere a fazei de incendiu generalizat.

(B) Nivelurile riscului de incendiu se stabilesc pentru fiecare incapere, spatiu, zona, compartiment, potrivit reglementarilor tehnice, in functie de densitatea sarcinii termice, functiunea spatiilor, incaperilor, respectiv de natura activitatilor desfasurate, de comportarea la foc a elementelor de constructii si de caracteristicile de ardere a materialelor si substantelor utilizate, prelucrate, manipulate sau depozitate, si se precizeaza in scenariul de securitate la incendiu intocmit pentru cladirea in ansamblu, amenajarea ori compartimentul de incendiu.

(C) Pentru situatiile prevazute la art. 10 alin. (1) din metodologie se stabilesc, dupa caz, masuri alternative pentru reducerea riscului de incendiu, pentru incadrarea in nivelul prevazut in reglementarile tehnice.

de LegislatiaMuncii.ro


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
SSM si PSIsecuritate la incendiu

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 12 Iunie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


PSI: Structura scenariului de securitate la incendiu (partea I) Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea alimentatiei de protectie salariatilor care presteaza activitatea in regim de telemuncaIntrebare: Pentru cresterea rezistentei organismului, angajatorul poate acorda alimentatie de protectie salariatilor care desfasoara activitate in regim de telemunca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Incetare detasare anterior termenului stabilit initial. ConditiiIntrebare: In ce conditii angajatorul cedent ii poate inceta detasarea unui salariat care a fost detasat pe o perioada de 1 an, inainte de expirarea acesteia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]