Firmele vor fi obligate sa puna afise la intrare cu: Acest spatiu functioneaza FARA autorizatie de securitate la incendiu

legea 307/2006autorizatie de securitate la incendiuaparare impotriva incendiilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE 22 ianuarie 2018:

Cei care detin cluburi, hoteluri si restaurante care functioneaza fara autorizatie pentru securitatea la incendiu risca amenzi mari, daca nu ii anunta pe clienti asupra acestor aspecte.
 
Asa se face ca legea nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor a aparut in data de 18 ianuarie in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare dupa trei zile.
 
"...beneficiarii investitiilor care vizeaza constructii publice au obligatia sa realizeze si sa amplaseze panouri de instiintare in dreptul intrarilor in spatiile respective, cu urmatorul continut, tiparit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare rosie, pe fundal alb: «Acest spatiu functioneaza fara autorizatia de securitate la incendiu»", prevede legea mai sus citata. Mesajul trebuie afisat pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu.
 

Dupa tragediile petrecute in cadrul unor cluburi de distractie si nu numai, autoritatile iau masuri drastice in cazul acelor companii care nu respecta legislatia in vigoare, in ceea ce priveste apararea impotriva incendiilor si autorizatia de securitate la incendiu.

Asadar, in noimebrie 2017 a fost adoptata tacit de Senat "legea Colectiv", iar cei care nu au autorizatii de incendiu vor fi nevoiti sa amplaseze panouri de informare in acest sens, chiar la intrarea in cladirile lor.


Asadar, Senatul a adoptat propunerea legislativa pentru completarea Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, propunere care a fost initiata de parlamentari ai partidului PMP, in mare parte. Mai multe despre aceasta propunere poti gasi pe site-ul Camerei deputatilor, adica aici.


Conform expunerii de motive prezentate:

"In acest domeniu, normele juridice nu au fost suficiente pentru a preveni tragedii prin pierderea de vieti omenesti ca urmare a incendiilor, din punct de vedere statistic riscul de incendiu ramanand cel mai frecvent tip de risc care poate genera situatii de urgenta."

Propunerea legislativa prevede ca panourile de instiintare sa fie scrise cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, care sa aiba minimum 10 cm pe fundal alb: „acest spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu”. Acesta este mesajul pe care il vor afisa companiile mai sus mentionate.

Amenzi contraventionale pentru cei care nu vor respecta legislatia in vigoare

In proiectul legislativ este specificat ca cei care nu vor respecta legea, in cazul in care va fi adoptata, risca amenzi cuprinse intre 20.000 de lei si 50.000 de lei. Detinatorii cladirilor vor avea 10 zile la dispozitie, de la intrarea in vigoare a acestei legi, pentru a afisa panourile de instiintare.



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea 307/2006autorizatie de securitate la incendiuaparare impotriva incendiilor

Data aparitiei: 22 Ianuarie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Firmele vor fi obligate sa puna afise la intrare cu: Acest spatiu functioneaza FARA autorizatie de securitate la incendiu Nota: 3.82 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]