- Resurse Umane
Consultanta in afaceri | Manager

     eNews Resurse Umane
Descarca GRATUIT raportul special

"33 de greseli majore in managementul HR"


Ce contributie aduc salariatii nostri la dezvoltarea companiei? Iata 3 criterii esentiale!
adaugat pe [01-Sep-2014]


Top 4 metode obiective de evaluare a celor mai valorosi angajati!
adaugat pe [29-Aug-2014]


Consecinte juridice ca rezultat al evaluarii la selectia salariatilor
adaugat pe [27-Aug-2014]


Fidelizarea personalului: Motive pro si contra promovarii angajatilor
adaugat pe [26-Aug-2014]


In ce documente trebuie sa apara reglementata procedura de evaluare a angajatilor?
adaugat pe [20-Aug-2014]


detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Ce este evaluarea performantelor

Evaluarea performantelorCea mai buna metoda pentru a va asigura ca angajatii dvs. isi indeplinesc sarcinile postului utilizand la maximum capacitatea lor de munca este sa va asigurati ca ei stiu care este capacitatea lor maxima.

Putini dintre noi suntem buni judecatori ai propriilor noastre rezultate. Evaluarea ofera angajatului ocazia de a afla cat de bine si-a indeplinit sarcinile sau cel putin cat de bine crede conducerea firmei ca si-a respectat rolul care i-a fost atribuit in cadrul organizatiei.

Evaluarea performantelor este activitatea prin care se determina gradul in care angajatii unei organizatii isi indeplinesc sarcinile sau responsabilitatile ce le revin. Cu alte cuvinte, este procesul prin care este evaluata contributia unui angajat al organizatiei pe durata unei anumite perioade de timp.

Evaluarea performantelor conduce la o apreciere a rezultatelor activitatii angajatilor, la identificarea obiectivelor lor pentru perioada urmatoare si la stabilirea unui plan de imbunatatire a rezultatelor viitoare ale acestora.

Mai multe despre evaluarea performantelor, dar si despre motivare, recrutare si selectie, intr-un cuvant despre managementul resurselor umane - click aici

Spre deosebire de analiza postului - care se refera la continutul si cerintele postului, ce implica o descriere impersonala a obiectivelor, sarcinilor si responsabilitatilor postului - sau spre deosebire de evaluarea postului - ce implica determinarea valorii relative a unui post -, evaluarea performantelor se concentreaza asupra indeplinirii obiectivelor, sarcinilor, responsabilitatilor sau cerintelor postului de catre cel care il ocupa.

Avantajele pe care le ofera evaluarea performantelor sunt urmatoarele:

Furnizeaza informatii pretioase despre angajati si despre natura exacta a sarcinilor acestora.

Pot fi descoperite competente si abilitati necunoscute pana atunci.

Cumuland datele obtinute in urma evaluarii se pot identifica nevoile generale de instruire pentru personalul organizatiei.

Imbunatateste relatiile intre manager si angajati.Acestia discuta impreuna problemele de munca ; angajatul afla cu exactitate ce se a steapta de la el si isi intelege statutul asa cum este vazut de superiorii sai.

Asigura aplicarea corecta si consecventa a politicilor de promovare si salarizare in organizatie prin stabilirea unor criterii ferme de evaluare.

Creste performanta angajatilor; rezultatele evaluarii afecteaza factorii ce influenteaza direct performanta:

Efortul sporeste, de obicei, in cazul in care angajatul, in urma evaluarii, capata recunoasterea muncii sale.

  Intelegerea de catre angajat a sarcinilor ce-i revin este clarificata prin stabilirea criteriilor de evaluare (standardelor de performanta ).

Evaluarea performantelor isi propune:

sa estimeze daca un angajat este capabil sa faca fata unei munci mai pretentioase, precum si viteza cu care este el capabil sa promoveze;

sa determine nevoile de instruire si sa formuleze planuri de instruire;

sa justifice luarea deciziilor cu caracter administrativ legate de promovari, concedieri, restructurari de personal, cresteri de salarii etc.

 

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 01 Februarie 2010Votati pagina "Ce este evaluarea performantelor":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Tipuri De Concediu Care Se Pot Acorda Pentru O Gravida

Intrebare: Buna ziua Rog un raspuns la urmatoarea problema. Sunt o mamica insarcinata in 17 saptamani si in primul rand doresc sa va comunic ca dupa nasterea copilului nu voi intra eu in indemnizatie crestere copil, ci tatal. As dori sa beneficiez de cele 126 zile de concediu pre si post natal , dupa nasterea copilului. De asemeni as dori intru in concediu medical in orice moment ma voi hotari, incepand cu luna a -7a de sarcina. Intrebarile mele sunt urmatoarele: -de ce tip de concediu pot beneficia incepand cu 7 luni si cu voi fi platita in aceasta perioada? -pot beneficia de cele 126 zile in totalitate dupa nastere? Multumesc

Raspuns: Multumesc frumos pentru raspuns, dar vreau sa mai detaliem putin situatia dinaintea nasterii. Am in... citeste tot raspunsul aiciARTICOLE SIMILAREULTIMELE ARTICOLEDin reteaua RS:
Info tva | Blogul Specialistului | Carti de afaceri | Campeanu.ro | Contabilitate si fiscalitate | Timp liber
Idei de afaceri | Librarie de afaceri | Libraria R&S | Management | Stiri juridice | Agricultura | AdSenseUtile
    Afaceri profitabile cu ferme     Codul fiscal     Declaratii fiscale     Legea Contabilitatii     Monitorul Oficial     Codul civil 2014     Codul penal 2014     Legislatie TVALegislatiaMuncii.ro poza

© 2006 - 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Privacy Policy | RSS RSS Flux RSS 2.0     Sitemap XML Sitemap XML     Autori     Termeni si conditii     Contact

SATI
Amenzi din ce in ca mai mari instituite de ITM
Motivul: Aplicabilitate gresita in managementul Resurselor umane

Descarcati gratuit Raportul Special

"33 de greseli majore in managementul resurselor umane"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane