- Resurse Umane
Consultanta in afaceri | Manager

     eNews Resurse Umane
Descarca GRATUIT raportul special

"33 de greseli majore in managementul HR"


8 abilitati pe care orice manager HR trebuie sa le detina!
adaugat pe [31-Iul-2014]


Pot sanctiona disciplinar salariatul daca refuza semnarea actului aditional de modificare a criteriilor de evaluare?
adaugat pe [28-Iul-2014]


Ce obligatii revin partilor la evaluarea salariatilor?
adaugat pe [28-Iul-2014]


Scrisoarea de respingere
adaugat pe [24-Iul-2014]


Caz practic: Angajatorul nu doreste sa realizeze evaluarea salariatilor. Care lege sanctioneaza?
adaugat pe [18-Iul-2014]


detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Ce este evaluarea performantelor

Evaluarea performantelorCea mai buna metoda pentru a va asigura ca angajatii dvs. isi indeplinesc sarcinile postului utilizand la maximum capacitatea lor de munca este sa va asigurati ca ei stiu care este capacitatea lor maxima.

Putini dintre noi suntem buni judecatori ai propriilor noastre rezultate. Evaluarea ofera angajatului ocazia de a afla cat de bine si-a indeplinit sarcinile sau cel putin cat de bine crede conducerea firmei ca si-a respectat rolul care i-a fost atribuit in cadrul organizatiei.

Evaluarea performantelor este activitatea prin care se determina gradul in care angajatii unei organizatii isi indeplinesc sarcinile sau responsabilitatile ce le revin. Cu alte cuvinte, este procesul prin care este evaluata contributia unui angajat al organizatiei pe durata unei anumite perioade de timp.

Evaluarea performantelor conduce la o apreciere a rezultatelor activitatii angajatilor, la identificarea obiectivelor lor pentru perioada urmatoare si la stabilirea unui plan de imbunatatire a rezultatelor viitoare ale acestora.

Mai multe despre evaluarea performantelor, dar si despre motivare, recrutare si selectie, intr-un cuvant despre managementul resurselor umane - click aici

Spre deosebire de analiza postului - care se refera la continutul si cerintele postului, ce implica o descriere impersonala a obiectivelor, sarcinilor si responsabilitatilor postului - sau spre deosebire de evaluarea postului - ce implica determinarea valorii relative a unui post -, evaluarea performantelor se concentreaza asupra indeplinirii obiectivelor, sarcinilor, responsabilitatilor sau cerintelor postului de catre cel care il ocupa.

Avantajele pe care le ofera evaluarea performantelor sunt urmatoarele:

Furnizeaza informatii pretioase despre angajati si despre natura exacta a sarcinilor acestora.

Pot fi descoperite competente si abilitati necunoscute pana atunci.

Cumuland datele obtinute in urma evaluarii se pot identifica nevoile generale de instruire pentru personalul organizatiei.

Imbunatateste relatiile intre manager si angajati.Acestia discuta impreuna problemele de munca ; angajatul afla cu exactitate ce se a steapta de la el si isi intelege statutul asa cum este vazut de superiorii sai.

Asigura aplicarea corecta si consecventa a politicilor de promovare si salarizare in organizatie prin stabilirea unor criterii ferme de evaluare.

Creste performanta angajatilor; rezultatele evaluarii afecteaza factorii ce influenteaza direct performanta:

Efortul sporeste, de obicei, in cazul in care angajatul, in urma evaluarii, capata recunoasterea muncii sale.

  Intelegerea de catre angajat a sarcinilor ce-i revin este clarificata prin stabilirea criteriilor de evaluare (standardelor de performanta ).

Evaluarea performantelor isi propune:

sa estimeze daca un angajat este capabil sa faca fata unei munci mai pretentioase, precum si viteza cu care este el capabil sa promoveze;

sa determine nevoile de instruire si sa formuleze planuri de instruire;

sa justifice luarea deciziilor cu caracter administrativ legate de promovari, concedieri, restructurari de personal, cresteri de salarii etc.

 

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 01 Februarie 2010Votati pagina "Ce este evaluarea performantelor":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Concediu Fara Salariu Si Demisie Su Preaviz De 20 Zile Lucratoare

Intrebare: Buna ziua, Am o situatie: un angajat a solicitat concediu fara salariu pana in data de 31.05.2014. Acum doreste sa-si inainteze demisia cu respectarea preavizului de 20 zile lucratoare. In mod normal, angajatorul doreste ca el sa-si respecte CFS-ul si de abia apoi sa intre in preaviz. Cum sa procedez? Sunt obligata sa-i incetez CFS-ul mai devreme, sa zicem cu data de 28.04.2014, ca apoi sa intre in preaviz? Sau conform legii, el trebuie sa-si termine CFS-ul ca apoi sa-si poata da demisia. Multumesc.

Raspuns: Nu, nu sunteti obligata si nici nu o puteti face unilateral. El va efectua CFP pana la capata daca n... citeste tot raspunsul aiciARTICOLE SIMILAREULTIMELE ARTICOLE
Din reteaua RS:
Info tva | Blogul Specialistului | Carti de afaceri | Campeanu.ro | Contabilitate si fiscalitate | Timp liber
Idei de afaceri | Librarie de afaceri | Libraria R&S | Management | Stiri juridice | Agricultura | AdSenseUtile
    Afaceri profitabile cu ferme     Codul fiscal     Declaratii fiscale     Legea Contabilitatii     Monitorul Oficial     Codul civil 2014     Codul penal 2014     Legislatie TVALegislatiaMuncii.ro poza

© 2006 - 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Privacy Policy | RSS RSS Flux RSS 2.0     Sitemap XML Sitemap XML     Autori     Termeni si conditii     Contact

SATI
Amenzi din ce in ca mai mari instituite de ITM
Motivul: Aplicabilitate gresita in managementul Resurselor umane

Descarcati gratuit Raportul Special

"33 de greseli majore in managementul resurselor umane"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane