- Resurse Umane
Consultanta in afaceri | Manager

     eNews Resurse Umane
Descarca GRATUIT raportul special

"33 de greseli majore in managementul HR"


detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Ce este evaluarea performantelor

Evaluarea performantelorCea mai buna metoda pentru a va asigura ca angajatii dvs. isi indeplinesc sarcinile postului utilizand la maximum capacitatea lor de munca este sa va asigurati ca ei stiu care este capacitatea lor maxima.

Putini dintre noi suntem buni judecatori ai propriilor noastre rezultate. Evaluarea ofera angajatului ocazia de a afla cat de bine si-a indeplinit sarcinile sau cel putin cat de bine crede conducerea firmei ca si-a respectat rolul care i-a fost atribuit in cadrul organizatiei.

Evaluarea performantelor este activitatea prin care se determina gradul in care angajatii unei organizatii isi indeplinesc sarcinile sau responsabilitatile ce le revin. Cu alte cuvinte, este procesul prin care este evaluata contributia unui angajat al organizatiei pe durata unei anumite perioade de timp.

Evaluarea performantelor conduce la o apreciere a rezultatelor activitatii angajatilor, la identificarea obiectivelor lor pentru perioada urmatoare si la stabilirea unui plan de imbunatatire a rezultatelor viitoare ale acestora.

Mai multe despre evaluarea performantelor, dar si despre motivare, recrutare si selectie, intr-un cuvant despre managementul resurselor umane - click aici

Spre deosebire de analiza postului - care se refera la continutul si cerintele postului, ce implica o descriere impersonala a obiectivelor, sarcinilor si responsabilitatilor postului - sau spre deosebire de evaluarea postului - ce implica determinarea valorii relative a unui post -, evaluarea performantelor se concentreaza asupra indeplinirii obiectivelor, sarcinilor, responsabilitatilor sau cerintelor postului de catre cel care il ocupa.

Avantajele pe care le ofera evaluarea performantelor sunt urmatoarele:

Furnizeaza informatii pretioase despre angajati si despre natura exacta a sarcinilor acestora.

Pot fi descoperite competente si abilitati necunoscute pana atunci.

Cumuland datele obtinute in urma evaluarii se pot identifica nevoile generale de instruire pentru personalul organizatiei.

Imbunatateste relatiile intre manager si angajati.Acestia discuta impreuna problemele de munca ; angajatul afla cu exactitate ce se a steapta de la el si isi intelege statutul asa cum este vazut de superiorii sai.

Asigura aplicarea corecta si consecventa a politicilor de promovare si salarizare in organizatie prin stabilirea unor criterii ferme de evaluare.

Creste performanta angajatilor; rezultatele evaluarii afecteaza factorii ce influenteaza direct performanta:

Efortul sporeste, de obicei, in cazul in care angajatul, in urma evaluarii, capata recunoasterea muncii sale.

  Intelegerea de catre angajat a sarcinilor ce-i revin este clarificata prin stabilirea criteriilor de evaluare (standardelor de performanta ).

Evaluarea performantelor isi propune:

sa estimeze daca un angajat este capabil sa faca fata unei munci mai pretentioase, precum si viteza cu care este el capabil sa promoveze;

sa determine nevoile de instruire si sa formuleze planuri de instruire;

sa justifice luarea deciziilor cu caracter administrativ legate de promovari, concedieri, restructurari de personal, cresteri de salarii etc.

 

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 01 Februarie 2010Votati pagina "Ce este evaluarea performantelor":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Concediu Medical Dupa Concediu Fara Plata

Intrebare: Buna seara,am si eu o Óntrebare legată de concediu medical.momentan sunt in concediu fara plata pe care l-am luat dupa CIC .Am avut CIC din 28.05.2012 pana pe 28.05.2013, iar pe 29.05.2013, am făcut cerere pentru CFP.Pe 29.05.2014 trebuie sa revin la serviciu .Intrebarea mea este , daca voi avea probleme de sănătate cu copilul la cat timp voi putea beneficia de concediu medical pentru a putea Óngriji copilul? . Va multumesc anticipat.

Raspuns: Da, concediul fara plata este pentru ingrijirea copilului. Am optat pentru varianta 1 an cu indemniz... citeste tot raspunsul aiciARTICOLE SIMILAREULTIMELE ARTICOLEDin reteaua RS:
Info tva | Blogul Specialistului | Carti de afaceri | Campeanu.ro | Contabilitate si fiscalitate | Timp liber
Idei de afaceri | Librarie de afaceri | Libraria R&S | Management | Stiri juridice | Agricultura | AdSenseUtile
    Afaceri profitabile cu ferme     Codul fiscal     Declaratii fiscale     Legea Contabilitatii     Monitorul Oficial     Codul civil 2014     Codul penal 2014     Legislatie TVALegislatiaMuncii.ro poza

© 2006 - 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Privacy Policy | RSS RSS Flux RSS 2.0     Sitemap XML Sitemap XML     Autori     Termeni si conditii     Contact

SATI