Instructiuni proprii de securitate a muncii pentru tehnician sisteme de securitate

08 Februarie 2013
08 Februarie 2013
securitate a munciisisteme de securitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Instructiuni proprii de securitate a muncii pentru tehnician sisteme de securitate (montaj camere de supraveghere)

Prevederi generale
 
Continut

Instructiunile proprii elaborate de societate pentru montaj camere de supraveghere cuprind prevederi specifice de securitate a muncii pentru prevenirea accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale.
 
Scop


Scopul prezentelor instructiuni proprii este eliminarea sau diminuarea riscurilor de accidentare in munca si imbolnavire profesionala existente in cadrul acestei activitati, proprii celor patru componente ale sistemului de munca (executant – sarcina de munca – mijloace de productie – mediu de munca).
 
Domeniu de aplicare

Prezentele instructiuni proprii se aplica persoanelor angajate cu contract de munca care desfasoara activitati de montaj camere de supraveghere.

Prevederile prezentelor instructiuni proprii se aplica cumulativ cu prevederile instructiunilor proprii generale elaborate de societate.
 
Revizuirea instructiunilor


Prezentele instructiuni proprii se vor revizui periodic si vor fi modificate ori de cate ori este necesar, ca urmare a schimbarilor de natura legislativa, tehnica etc., survenite la nivel national sau al proceselor de munca.
 
Incadrarea si repartizarea personalului pe locuri de munca

Operatiile de montaj camere de supraveghere se vor executa numai de personalul instruit special pentru operatia respectiva.
 
Examinarea si avizarea medicala sunt obligatorii pentru exercitarea meseriilor legate de montaj camere de supraveghere atat la angajare, cat si periodic.
 
Instruirea personalului

Instruirea lucratorilor in domeniul SSM cuprinde 3 faze: instruirea introductiv-generala, instruirea la locul de munca, instruirea periodica.
 
La instruirea personalului vor fi folosite mijloace, metode si tehnici de instruire, cum ar fi: expunerea, demonstratia, studiul de caz, vizionari de filme, diapozitive, proiectii, instruire asistata de calculator.
 
Angajatorul, prin serviciul extern de prevenire si protectie, va asigura baza materiala corespunzatoare unei instruiri adecvate.
 
Dotarea cu echipament individual de protectie

Dotarea personalului cu echipament individual de protectie se va face in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare in domeniul SSM, in functie de riscurile de accidentare specifice.
 
Organizarea locului de munca si a activitatilor

1. Este obligatorie imprejmuirea zonei de lucru in raza de actiune a lucrarilor ce prezinta pericol.
2. Pasarelele, scarile de lucru de langa lucrarile ce prezinta pericol trebuie de asemenea sa fie prevazute cu balustrade si tinute in stare de curatenie.
 
Pentru lucrari executate la inaltimi sub 5 m se vor folosi schele simple, iar pentru inaltimi peste 5 m se vor utiliza schele conform indicatiilor din proiectele tehnologice. Schelele vor fi prevazute cu balustrade si scandura de bord si vor fi executate, astfel incat sa corespunda sarcinilor pe care le vor avea de suportat. Se interzice utilizarea de schele improvizate si circulatia personalului muncitor sub schelele pe care se lucreaza.
 
Personalul muncitor va putea fi utilizat numai la lucrarile si in zona de lucru pentru care i s-a facut instructajul de SSM corespunzator.
 
In toate locurile periculoase, atat la locurile de lucru, cat si acolo unde este circulatie intensa, se va atrage atentia asupra pericolului de accidente, prin indicatoare vizibile atat ziua, cat si noaptea.

Accesul catre toate locurile de munca se va asigura fara obstacole sau goluri neacoperite.
 
Lucrarea va fi imprejmuita pentru a se evita accesul persoanelor straine.
 
Masinile si utilajele de constructii vor fi astfel instalate incat sa se asigure stabilitatea si imposibilitatea unor deplasari necomandate.

1. Evacuarea molozului si a deseurilor de materiale din obiective trebuie facuta cu ajutorul unor lazi inchise sau in containere.

2. Locurile in care se depoziteaza molozul si deseurile de materiale de constructii evacuate de sus trebuie sa fie ingradite.
 
Membrii echipelor care participa la interventii in regim de urgenta colaboreaza in conformitate cu competentele fiecaruia si deciziile luate
 
Se interzice executarea concomitenta de lucrari la doua sau mai multe nivele diferite, aflate in puncte pe aceeasi verticala, fara dispozitive de protectie a muncii corespunzatoare.
 
Golurile de ferestre si usi unde nu s-a montat vor fi inchise provizoriu pentru a feri personalul muncitor de curentii de aer.
 
In cazul aparitiei neasteptate, in timpul lucrului, a unei emanatii de gaze vatamatoare sau inflamabile, lucrul va fi oprit si personalul muncitor evacuat, pana la luarea masurilor corespunzatoare de protectie a muncii.
 
1. Se interzice aplecarea personalului muncitor in afara constructiei pentru a desprinde elementele din carligul mijlocului de ridicat.

2.  Apropierea incarcaturii se va face cu carlige de tragere sau franghii ajutatoare.

3. Personalul muncitor va fi asigurat cu echipament de protectie pentru lucrul la inaltime si locuri periculoase.
 
Ridicarea incarcaturilor se va face pe verticala. Nu se admite pozitia oblica a dispozitivelor de prindere si nici tararea incarcaturilor cu mijlocul de ridicat.
 
Se interzice executarea lucrarilor in exteriorul cladirii in perioade de timp nefavorabil – vant puternic peste 11 m/s, ninsori, polei, in locuri de lucru cu vizibilitate redusa etc.
 
1. In toate locurile de lucru, personalul muncitor va fi dotat cu echipament de protectie specific pe care este obligat sa-l poarte in tot timpul lucrului si pana la parasirea teritoriului santierului.
 
2.  Accesul in constructii si la locurile de munca se face exclusiv pe scari definitive sau pe scari mobile.

3. Accesul catre locurile de munca trebuie amenajat fara obstacole sau goluri neacoperite.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]