Securitatea si sanatatea in munca in sectorul sanitar

10 Octombrie 2012
10 Octombrie 2012
muncasanatatesecuritate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ 10% din angajatii Uniunii Europene lucreaza in domeniul sanatatii si protectiei sociale, un mare numar dintre acestia desfasurandu-si activitatea in spitale. Aceasta situatie face ca sectorul sanitar sa fie unul dintre cele mai mari sectoare de munca din Europa, acoperind o gama larga de profesiuni diverse. Femeile reprezinta aproximativ 77% din forta de munca a acestui sector.

In conformitate cu datele referitoare la Europa, accidentele din sectorul sanitar sunt cu 34% mai frecvente decat media la nivelul Uniunii Europene. In plus, sectorul sanitar detine locul al doilea in ceea ce priveste incidenta afectiunilor musculoscheletale legate de profesie (AMS), dupa sectorul constructiilor.

Evaluarea riscurilor profesionale si existenta unui sistem de management al sanatatii si securitatii in munca reprezinta elementele esentiale de prevenire si reducere a expunerii angajatilor din sectorul sanitar la riscuri profesionale.

Evaluarea riscurilor va tine cont de toate grupurile profesionale din sectorul sanitar ce pot fi expuse la riscuri: nu numai personalul medicosanitar, ci si personalul auxiliar din servicii, lucratorii comerciali, precum si o gama larga de specialisti, incluzandu-i pe cei care lucreaza in laboratoare si in sectiile de anestezie

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]