Ministerul Justitiei: Ghid practic privind dreptul international privat european. Descarca aici

23 August 2012
23 August 2012
Ghiddrept internationalpartener contractualministerul justieierecuperare creante
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Justitiei a elaborat Ghidul practic privind dreptul international privat european, care cuprinde informatii utile si relevante privind recuperarea creantelor, legea aplicabila obligatiilor contractuale si necontractuale, jurisdictie, litigii transfrontaliere, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie civila si comerciala etc.

Acest ghid a fost editat in 165 de exemplare si va fi distribuit atat membrilor Retelei romane de cooperare judiciara in materie civila si comerciala, la nivelul curtilor de apel, cat si practicienilor din Germania (judecatori, membri ai retelelor nationale de cooperare judiciara in materie civila si comerciala, reprezentanti ai ministerelor de justitie etc.), in calitate de partener contractual.

Acesta a fost elaborat in cadrul proiectului "imbunatatirea cunostintelor membrilor Retelelor Nationale Judiciare in materie civila si comerciala din statele membre ale Uniunii Europene in domeniul noilor regulamente UE", finantat in cadrul Programului "Justitie Civila" 2010, si avand ca partener Fundatia Germana de Cooperare Judiciara Internationala (IRZ).

Proiectul, al carui scop a constat in imbunatatirea cunostintelor, precum si schimbul de informatii si de bune practici intre membrii retelelor judiciare in materie civila si comerciala, autoritatile si profesionistii din statele membre ale UE cu competente in domeniul cooperarii judiciare, a fost derulat in perioada mai 2011 - iunie 2012 si a beneficiat de finantare in cadrul Programului Specific "Civil Justice" al UE in valoare de 151.154 Euro (din care 80 % reprezinta grantul acordat de Comisia Europeana, iar 20% co-finantarea asigurata de Ministerul Justitiei).

Ghidul poate fi descarcat AICI.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la Diurna legala in Romania si in strainatate!


NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei!

Lucrarea „Diurna legala in Romania si in strainatate” contine:
Lamuriti acum orice dilema generata de legislatia privind detasarea/delagarea si stabilirea diurnei legale. Comandati acum exemplarul dvs. si stati fara teama ca ANAF va investiga si va sanctiona modul in care ati aplicat legea!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]