- Inarmati-va cu date despre nivelul salariilor in domeniul dvs. de activitate.
- Pregatiti o lista cu ceea ce sunteti dispus sa oferiti.
- Daca oferta de salariu a fost precizata in anuntul de recrutare, este de presupus ca cei ce candideaza accepta suma propusa. Cand aveti de-a face cu persoane „de calibru“, le puteti castiga cu o marire de cateva procente a salariului de pornire.
- Intrebati-l pe candidat care ar fi salariul pe care si-l doreste si cat crede ca merita, pentru a obtine un indiciu despre asteptarile acestuia.
- Pregatiti o lista consistenta cu beneficii (conditii de munca deosebite, cursuri de instruire, decontari, cheltuieli de transport si de hrana etc.) din care candidatul sa poata alege.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Legis Plus Legislatia Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
- Nu incercati sa „rezolvati“ unele neajunsuri ale postului (conditii de lucru precare, riscuri, statut redus) printr-o oferta de salariu exceptionala. Banii nu sunt intotdeauna raspunsul unor asemenea probleme. Un adevarat per former va accepta doar pentru o perioada li mi tata de timp un post extrem de bine platit, dar neatragator profesional.
- Faceti oferta rapid si insotiti-o de un termen-limita pentru acceptarea ei.
- Mentineti unul sau doi candidati ca rezerve pentru o scurta perioada de timp, pana exista certitudinea acceptarii postului de catre cel pe care l-ati ales primul.
Se poate intampla ca oferta dvs. de angajare sa fie respinsa, iar cel ales sa-si creasca pretentiile.
Analizati cu atentie daca persoana in cauza va „inc earca“ disponibilitatea de a ceda pretentiilor sa le sau intr-adevar cerintele si recompensele postului oferit nu atrag. Negociati de fiecare data, a vand grija sa nu faceti promisiuni pe care sa nu le puteti respecta.
- Cand va confruntati cu mai multe refuzuri ale aceleiasi oferte, este util sa revedeti in totalitate conditiile angajarii.