Jurnalul Doamnei de la HR - Scrisoare de Craciun

Jurnalul Doamnei de la HRcraciun
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu iz de sarbatori, va scriu pentru a va impartasi noi ganduri. Acum ca vine Craciunul se simte tot mai mult presiunea pe oamenii de HR pentru a face ceva, preferabil sa fie notabil. Toti membrii companiei asteapta acea frumoasa recunoastere, acea prima sau faimoasele tichete cadou.

De aici incepe o intreaga poveste. Competitia intre companii referitoare la cine ofera mai multe beneficii, ce prime sunt si in ce suma, e tot mai acerba. Noile generatii isi intreaba prietenii: “Tu ce ai primit de Craciun? Ce valoare avea? Unde ati facut petrecerea de Craciun?”. De aici incep discuttii si comparatii. Cred ca e greu sa se pastreze uniformitatea criteriilor pentru o reala evaluare. Asta nu inseamna totusi ca oamenii nu sisi vor crea opinii mai mult sau mai putin intemeiate.

Fiind la aceasta tema, ma uit la tinerii angajati de pe piata muncii ce mai intreaba tematori: “Al 13-lea salariu mai exista?”. Pentru ei, saracii, este doar un mit. Au mai auzit de la parinti ca se practica si parca spera ca il vor intalni si in realitate. Mult mi-as dori ca totul sa mearga cat mai bine si sa putem indeplini nevoile si dorintele angajatilor. Fiind totusi in lumea reala, ramanem limitati la ce avem  si incercam sa ne descurcam cat mai bine.

Care e solutia pentru a compensa? In perioada sarbatorilor cred ca tot mai mult lucrurile tind spre recunoastere si oportunitati. Da, m-am gandit mult in acest an ce si cum sa facem. Rezultatul a fost ca am mizat pe apropierea angajatilor si o solidaritate mai mare. Cum asa? Simplu.

Am decis ca pentru 2011 sa facem o petrecere inedita de Craciun. Poate veti gandi ca e o idee veche. Totusi, ce e clasic poate fi mereu reinventat. Contrar traditiei companiei, am inchiriat un local deosebit si am surprins toti angajatii cu o invitatie nonconformista. Si acesta e doar inceputul... La frumosul restaurant i-am asteptat pe inserat cu o serie de mici nebunii. De la un meniu cat se poate de variat, am continuat cu mici ravase personalizate, ascunse in servetelele lor. Ce frumos a fost sa imi vad colegii surprinsi! Culmea e ca cei mai vechi in companie au apreciat mai mult gestul. Seara a continuat cu frumoasele urari, discursuri si.... recunoasterea meritelor.

Stiu la ce va ganditi: “diplome, diplome si iar diplome”. Ei bine, nu! Am mizat pe trofee. Fiecare e invingator intr-un domeniu. De ce sa nu iti spuna ceva ca esti un campion? Pas cu pas am dat premii de la cele mai serioase la cele mai traznite. Apreciem prezenta de spirit. Am simtit ca oamenii au fost multumiti si mai motivati.

Scepticii vor spune: “Si cu banii cum ramane?”. Si aceasta categorie poate fi multumita. Pe langa trofee, am acordat si surprize sub forma de prime. Neasteptat, inedit, oricum un mix bun. Toate aceste mici detalii le-au dat mai multa incredere colegilor.

Treptat s-au relaxat si am apucat sa vad o premiera in companie: o adevarata petrecere de Craciun, nu doar o reuniune formala. De la top management si pana la noii angajati, toti au fost pe faza. S-a glumit, s-a dansat si recompensele au fost pe masura.

Nu stiu ce isi doresc unii de la compania lor de Craciun. Tot ce pot sa spun este ca eu ca om de HR m-am simtit implinita sa vad oamenii simtindu-se atat de bine. Am fost parte activa intr-o schimbare si sper sa pot face lucrurile tot mai prietenoase.

Voi cum ati sarbatorit in companie? Ce contributie simtiti ca aveti ca om de HR in aceasta perioada? Sper sa imi impartasiti din experienta voastra acum ca vine Craciunul. Haideti sa ne bucuram! E un lucru simplu si frumos. Beneficiile salariale conteaza, dar haideti sa revenim la adevarata noastra natura. Sa aveti parte de sarbatori linistite!

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Doamnei de la HRcraciun

Data aparitiei: 23 Decembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul Doamnei de la HR - Scrisoare de Craciun Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]