CSSPP: se modifica prevederile pentru beneficiarii pensiilor private

OUG nr. 98/2011documente de asigurarePilonul IIpensii private
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat spre dezbatere doua proiecte de acte normative privind realizarea unor modificari necesare in urma intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 98/2011 pentru modificarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor administrate privat.

OUG nr. 98/2011 prevede ca persoanele asigurate in sistemul public din randul cadrelor militare in activitate, soldatilor si gradatilor voluntari, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, a caror identitate nu constituie informatie clasificata, sa adere la un fond de pensii administrat privat.

De asemenea, OUG nr. 98/2011 include casele de pensii sectoriale in sistemul de pensii administrate privat, avand in vedere atributiile legale ale acestora privind evidenta asiguratilor din sistemul public de pensii. Astfel, casele de pensii sectoriale devin institutii de evidenta, similare Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).

In aceste conditii au fost elaborate:

1. Proiectul normei pentru modificarea si completarea Normei nr. 22/2009 privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare. Acesta prevede ca persoanele eligibile care nu au implinit varsta de 35 de ani sunt obligate sa adere la un fond de pensii administrat privat in termen de 7 luni - de la intrarea in vigoare a OUG nr. 98/2010, iar cele cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani au optiunea de a adera la Pilonul II. Conform noii norme, casele de pensii sectoriale, in calitate de institutii de evidenta a participantilor, au aceleasi atributii ca si CNPP. 

2. Proiectul normei pentru modificarea si completarea Normei nr. 11/2008 privind colectarea contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare. Noua norma completeaza atributiile ANAF si CNPP referitoare la colectarea contributiilor participantilor din Pilonul II, instituind, totodata, noi prevederi si pentru casele de pensii sectoriale in acest domeniu.

In plus, se introduce, pentru a asigura unitatea de exprimare in legislatia secundara, notiunea generica de "documente de asigurare" pentru urmatorii termeni: contract de asigurare sociala, declaratie individuala de asigurare si declaratie nominala de asigurare.

Proiectele de acte normative se vor afla in dezbatere publica pana la data de 23 decembrie 2011.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG nr. 98/2011documente de asigurarePilonul IIpensii private

Data aparitiei: 09 Decembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CSSPP: se modifica prevederile pentru beneficiarii pensiilor private Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]