Ministrul Muncii: Pilonul II NU va fi desfiintat. Suma care va fi platita in 2019 catre administratorii Pilonului II de pensii este de 8,65 miliarde de lei

pilonul II de pensii 2019contributie pilonul II de pensii 2019pilonul II de pensii nu va fi desfiintat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Controversele legate de Pilonul II continua si in 2019, iar faptul ca participantii se pot retrage dupa 5 ani vine ca o noutate absoluta.


Ministrul Muncii a atras atentia inca de anul trecut asupra unui aspect, facand referire la faptul ca romanii care au contribuit cel putin 5 ani la Pilonul II vor avea libertarea de a renunta la aceasta contributie de 3,75%, daca vor dori:

"Banii pe care i-ati depus la Pilonul II (in cazul retragerii de la acesta, dupa minimum cinci ani de cotizare - n.red.) raman acolo, iar in momentul in care iesim la pensie beneficiem de ei. Sub nicio forma nu te poti muta cu banii (de la Pilonul II la Pilonul I - n.red.). (...)Diferenta intre Pilonul I de pensii, care este un pilon social, si Pilonul II de pensii este ca prin Pilonul I, oricat am trai, vom avea pensia asigurata. In Pilonul II de pensie voi lua bani de acolo pana se va termina ceea ce am contribuit."

Va reamintim ca potrivit OUG 114/2018 retragerea din Pilonul II de pensii private obligatorii este posibila. O persoana participanta la un fond de pensii poate opta dupa 5 ani de participare la respectivul fond, sa se transfere la sistemul public de pensii, adica Pilonul I....mai multe poti citi aici >>>



Suma platita in 2019, catre administratorii Pilonului II de pensii - 8,65 miliarde de lei


Ministrul a mai atras atentia si asupra faptului ca suma virata catre Pilonul II - 8,65 miliarde de lei este in crestere de la 7,71 miliarde de lei in 2018 si arata clar ca nu se pune problema de desfiintarea acestuia:

"(...) in pofida a ceea ce spun unii clarvazatori care ne critica in continuu vreau sa spun ca suma care va fi platita in 2019 catre administratorii Pilonului II de pensii este de 8,65 miliarde de lei, fata de 7,71 miliarde de lei, cat a fost in anul 2018. Iata ca nu avem in intentie sa desfiintam Pilonul II de pensii, ba chiar in acest an va primi sume mai mari, asa cum si in 2018 a primit sume mai mari fata de anul 2017.. (...)", a declarat Budai.



Conform celor de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) activele de la Pilonul II au crescut cu 19,7% in 2018, iar aceasta cifra este in crestere.

Activele care insumau 47,6 miliarde de lei erau active la 31 decembrie 2018, in crestere cu 19,7% fata de nivelul existent in luna similara a anului 2017, mai precizeaza ASF.

 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pilonul II de pensii 2019contributie pilonul II de pensii 2019pilonul II de pensii nu va fi desfiintat

Data aparitiei: 21 Februarie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii: Pilonul II NU va fi desfiintat. Suma care va fi platita in 2019 catre administratorii Pilonului II de pensii este de 8,65 miliarde de lei Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]