Marea Britanie pastreaza restrictiile pentru romani pana in 2014. Afla de ce

07 Noiembrie 2011
07 Noiembrie 2011
restrictii romanipiata munciirestrictii Marea Britaniementinere restrictii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Expertii Comitetului Consultativ pentru Migratie au anuntat, in raportul comandat de guvernul Marii Britanii, ca ridicarea restrictiilor pe piata muncii din Marea Britanie pentru romani si bulgari ar avea un impact negativ asupra acestui stat, fapt care ii determina sa recomande mentinerea restrictiilor impuse si in acest moment.

In concret, raportul precizeaza: "Noi credem ca exista riscul sa creasca afluxul cetatenilor romani si bulgari, iar acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra pietei fortei de munca din Marea Britanie. Eliminarea restrictiilor existente in Regatul Unit ar creste acest risc".

Raportul Comitetului Consultativ a fost creat deoarece Marea Britanie este obligata de UE sa anunta Comisia Europeana in cazul in care alege sa mentina restrictiile pe piata muncii pentru cetatnii din Bulgatia si Romania.

Printre motivele alese de experti in vederea mentinerii acestor restrictii, se numara si criza economica: "Din cauza stagnarii cresterii economice, atat in Marea Britanie, cat si pe plan international, precum si criza datoriilor suverane, turbulentele financiare si scaderea increderii populatiei indica faptul ca piata fortei de munca din Marea Britanie va cunoaste in continuare schimbari nefavorabile inainte de a incepe sa recupereze".

Raportul atrage atentia si asupra faptului ca Spania ar putea decide sa reimpuna restrictii asupra celor doua tari mentionate anterior: "Nu este clar daca statele care in prezent le impun masuri in prezent le vor elimina. Este de asemenea posibil ca alte state membre relativ deschise la migratia economica, cum ar fi Spania, sa opteze pentru a reimpune celor doua tari restrictii. Aceste decizii ar putea avea un impact semnificativ asupra numarului de romani si bulgari care ar putea alege sa sa migreze in Marea Britanie daca aceasta ridica restrictiile".

In prezent, tarile care aplica restrictii pentru bulgari si romani sunt Austria, Germania, Italia, Belgia, Iranda, Franta, Luxembourg, Olanda, Malta, Regatul Unit la care se adauga si Spania.

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]